Türk kültüründe hala sürdürülen birçok gelenek ve görenek, bazıları için anlam taşırken bazıları tarafından gereksiz veya saçma bulunabiliyor. Bu konu üzerine konuşan bir genç, sosyal medya platformunda yayımladığı videoda 'Bence bitirilmesi gerekiyor' diyerek eleştirdiği gelenekleri sıraladı.
Konu düğün üzerine ama bence cenaze evinde aç insan doyurma olayı kalkmalı. İnsanlar yasını tutabilmeli ne yedircem derdinden önce
Çoğuna katılıyorum doğru tespitler. Özellikle siz evleniyorsunuz diye pazargünü sabahtan akşama kadar davul zurna dinlemek istemiyorum. Siz yol ortasında halay çekeceksiniz diye trafik durmak zorunda değil.
Kanlı çarşaf, bekareti temsil eden kırmızı kuşak (normalde bereket için takılan kırmızı kuşağın, bekarete dönüşmesi çok korkunç), düğünde havaya ateş açmanın erkeklik sanılması, sanki hiç kadın/erkek görmemiş gibi düğünden hemen sonra işe koyulmalar, gelinin kaynananın yanına gitmesi (günümüzde neredeyse bitmekte olan bir gelenek çok şükür), düğünün prestij seviyesini gösterdiğini sanmak, evlenen kadının çalışmasına rağmen tüm masrafların erkek tarafına yıkılması, düğüne gitmek zorunda kalmak ve gidince mutlaka bir takı takmak zorunda olmak (geri dönüşü olmayacak yere bile), cenazede yemek dağıtılması saçmalığı, sünnet düğünü denen şeyin olması (oğlan annelerinin kendini tatmin etme düğünü aslında) ve daha nice şeyler sayılabilir. (Bonus: Bir arkadaşım şey demişti; Kadın gerdekten sonra kocasına en güzel yemekleri yapmak ve sunmak zorundaymış. Eğer eli lezzetli ise o evliliğin güzel gideceğine delaletmiş. Eğer böyle bir şey gerçekten de varsa, bu da bir an önce bitmeli.)