'Bu da Wirtanen'in oluştuğu erken Güneş Sistemi'nde karbon, oksijen ve hidrojen moleküllerinin nasıl dağıldığına dair bilgi veriyor.'
Comet 46P/Wirtanen, Güneş Sistemi'nin iç kısımlarını aslında düzenli ziyaret ediyor. Kuyruklu yıldız, her 5,4 yılda bir Güneş'in etrafında dönüyor ve hatta bazen Dünya'ya o kadar yaklaşıyor ki gece gökyüzünde çıplak gözle görülebiliyor.
Bilim insanları, kuyruklu yıldızın Dünya'ya çok yaklaştığı o geçişlerden birinde fırsatı değerlendirmeye karar verdi. 2018'deki geçişte gizemli gök cismi, Keck Gözlemevi'nin yeni geliştirdiği Yakın Kızılötesi Spektrografı (NIRSPEC) aracılığıyla incelendi.
Bu cihaz, kuyruklu yıldızın koması boyunca parlayan Güneş ışığına dair veri topladı ve uzmanlar daha sonra komanın kimyasal bileşimini belirlemek için bu verileri analiz etti.
Analizler, kuyruklu yıldızın komasında şu bileşiklerin yer aldığını ortaya koydu: Asetilen, amonyak, etan, formaldehit, hidrojen siyanür (kuyruklu yıldızın yeşil parlamasına neden olan bileşik), metanol, ve su.
Kimse kusura bakmasın öyle içip içip kuyruk sallamasına müsade etmeyeceğiz.
metanol yani metil alkol, insanlari kor eden olduren zehirli alkol. aksamcilara yaramaz.
Ne yani şimdi allah bize alkolü yasaklarken kendisi evreni yaratmak için alkolü mü kullanıyormuş