Neanderthaller sürekli yeni bir bilgiyle karşımızda!
Neanderthaller sürekli yeni bir bilgiyle karşımızda!
Artık Avrupa'da karşılaşan bu iki türün aralarındaki gen alışverişi sonucunda günümüzde insanında bulunan bazı özelliklerin (kızıl saç ve çiller gibi) Neanderthal insanı kaynaklı olduğu biliyoruz.
Değinmeden geçmeyelim: Y kromozomu her iki türde de bireyin cinsiyetinin erkek olup olmadığını belirliyor.
Türümüz, Neanderthal erkeğinin Y kromozomunun herhangi bir genetik özelliğini barındırmıyordu.
Bunlarda 3'ü yüzünden anne, erkek embriyoya karşı reaksiyon gösterip düşük yapıyordu.
imla hatalarına uyuz oldum, içerik konusu çok güzel, neden daha uzunca yapmadınız, kısa kestiniz bu konuyu. kim hazırladıysa telef etmiş içeriği.
yani tüm kızıllar neanderthal bir anadan gelmiş öyle mi? elçin sanguya neanderthel soyu diyip ırkçılık yapabilir miyiz?
Neandertaller insan ırkıdır, o dönemlere ait Erectus ve Spiens insan ırkı fosilleride mevcuttur. Bu insan ırkları aynı dönemde, önce, sonra bir arada yaşamışlardır. Bu ırkların birbirlerine karışması son derece normal, yapısal olarak iri insan gördüğünüzde Neandertal insanına ait genlerin bünyesinde olduğunu düşünebilrsiniz. İnsan ancak insan ırkıyla üreyebilir, gen havuzu başka türlüsüne izin vermez. Buna genetik sınır denir.