Belki de Sorun Sizde Değildir! Psikopat Biriyle İlişki Yaşadığınızı Gösteren 10 İşaret

Zehirli ilişkiler, gündelik yaşamınızın düzenini alt üst eden duygusal istismar dalgaları yaratabilir. İlişkinizi sorguladığınızda ise partnerinizin sıkıntılı olduğunu fark ettiyseniz psikopat biri ile ilişki yaşıyor olabilirsiniz.

Peki bir psikopatla ilişki yaşıyor olduğunuzu nasıl anlayacaksınız?

1. Herhangi bir nedeni olmasa da sürekli olarak yalan söylerler.

Patolojik yalanlar, psikopat kişilerde çok belirgin bir özelliktir. Bir psikopatın yalanını yakalamak zor olabilir. Profesyonel şekilde yalan söyleyebilirler. Partneriniz çekici bir görünüme sahip olduğundaysa yalanlarını yakalamak istiyorsanız oldukça dikkatli olmanız gerekir.

2. Size kendinizi değersiz hissetirmekte usta olabilirler.

Öz güvenleri fazlasıyla yerinde olan bu kişiler ilişkiyi travmatik bir hale getirebilirler. Değersiz hissettirmek, aşağılamak, kendinizi ondan daha kötü olarak görmenize neden olmak ve partnerini kontrol etmeye çalışmak psikopat kişiliklerin belirgin özelliklerindendir.

3. Aldatma eğilimleri yüksektir.

Kolaylıkla sıkılma eğiliminde olduklarından heyecanlarını kaybettiklerinde veya sıkıldıklarında partner değiştirmeye yönelirler. Bu durum bazen ilişkileri varken bile başkalarıyla rahatlıkla yaşadıkları bir şeydir.

4. Olaylardan kendilerini sorumlu tutmazlar.

Psikopat kişilikler, ilişki içerisinde her olaya mantıklı bir açıklama getirerek karşısındakini suçlama eğilimine gider ve kendilerine sorumluluk yüklemez. Kendisini olaydan bir şekilde sıyırır ve sanki sorumlu sizmişsiniz gibi davranırlar. 

Örneğin 'Social Cognitive and Affective Neuroscience'da yayımlanan ve hapishanedeki psikopatlar üzerinde yürütülen bir beyin tarama çalışmasında, kişideki Psikopati seviyesi arttıkça, aldatma ve sonucunda da pişmanlık duymama durumunun arttığı görülmüştür.

5. Cinsel ilişkide partnerini manipüle edici davranışlar sergilerler.

Journal of Social and Personal Relationships'de yayımlanan ve psikopat kişilerde belirgin olan özelliklerin, romantik ilişkileri nasıl etkilediğini inceleyen bir araştırmada cinsel ilişkide manipülasyonun yaygın olduğu gözlemlenmiştir.

Bu durumla karşılaşan partnerlerde kadın ve erkek davranışı birbirinden farklı tepkiler gösterir. Erkeklerin reddedilme korkusu daha olasıyken, kadınların bu davranışlara içerleyip ilişkiyi kademeli olarak sonlandırma yoluna gitmesi daha yüksek bir ihtimal olarak görülür.

6. Toplumsal kurallara uymayı reddeden, uyumsuz fikir ve davranışları vardır.

Davranışları, genel anlamda normal atfedilen davranışlardan çok uzak olmasına rağmen bu davranışları sergilemekte herhangi bir sakınca görmezler. Nasıl isterlerse öyle yaşarlar. Aldatma, taciz, kaba davranışlar bunlardan birkaçıdır.

7. İstediklerini elde edebilmek için masum rolünü oynarlar.

srv.onedio.com

Psikopat kişiliklerin manipülasyon gücü oldukça yüksek olduğundan; size kendinizi kötü hissettirip kendisine masum rolünü yükleyerek istediklerini bir şekilde elde ederler. Davranışlarınızı inceleyip ona göre davranmak ise onlar için oldukça basittir.

8. Olaylar karşısında kazanan tarafta olmak onlar için oldukça önemlidir.

Psikopat kişilikler için kazanmak her durumda önemlidir. Bu davranışı ilişkilerinde de sergilerler. Onlar için kazanmak oldukça önemlidir ve kaybetmeyi kolay kolay göze almazlar. Kazanacakları durum her ne olursa olsun kazanmak için her türlü yolu deneyebilirler.

9. Sosyopati ve Narsisizm özellikleri gösterme eğilimindedirler.

Psikopatlar Narsisizm ve Antisosyal Kişisel Bozukluk olarak adlandırılan iki farklı psikolojik bozukluğa ait davranışları da sergiler.

10. Empati yetenekleri zayıftır.

srv.onedio.com

Bu kişiliklerde empati yeteneği oldukça zayıftır. Empati yapmak onlar için suçunu kabullenmek ve davranışlarını düzeltmek demektir ve bu durum onlar için kontrol yeteneğini kaybetme anlamına gelir. Ters giden durumdan ötürü sizi veya başkalarını suçlamayı seçerler.

Sizin böyle bir partneriniz oldu mu ? Yorumlara bekliyoruz !

Bu içerik dikkatini çekebilir:

Ne Kadar İlişki İnsanısın?

Bu içerik dikkatini çekebilir:

İlişki Yaşarken Nasıl Birine Dönüşüyorsun?

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
25.06.2020

İlk uzun ilişkimde 3 sene sonunda gözlerim açıldı ve aslında nasıl manipule edildiğimi anladım. Geç oldu ama kurtuldum. Mükemmel ilişkide olduğunu sanan herkes uzaktan bir baksın lütfen geç olmadan yıllarınıza.

25.06.2020

böyle bi adamla 4 senemi geçirdim yukarıda yazanlarında fazlası vardı..bi de ilişkinin ilk iki yılında hiç belli etmedi sonrada peşimi bırakmadı..kurtulabildiğime şükürler olsun..

29.06.2020

ulan ben böyleyim karşı tarafı boşver

TÜM YORUMLARI OKU (6)