Belki Biz Göremeyeceğiz ama Şimdiden Temelleri Atılıyor: 22. Yüzyıla Damgasını Vuracağı Düşünülen Teknolojiler

Teknoloji hızla gelişiyor ve her yıl devrim niteliğinde projeler sunuyor. Her geçtiğimiz yıl akıllara durgunluk veren teknolojiler yaratılıyor. İnsanların geleceğin teknolojisinden beklentileri de gitgide artıyor. Belki biz göremeyebiliriz ama yirmi ikinci yüzyıla damgasını vuracak teknolojiler geliştiriliyor. Şimdi gelin, gelecekte insanların hayatını değiştirecek teknolojik gelişmelere yakından göz atalım.

Uçan arabalar

Yirmi ikinci yüzyılda uçan arabalarla her şey çok daha hızlı olacak. Sürücüsüz araba sayısı artacak. Bununla beraber hava trafiği de kalabalıklaşacak. Günümüzde hava sahaları, askeri ve ulaşım amaçlı koridorlara bölünmüş durumda. Ancak bu durum ilerleyen dönemlerde ciddi manada değişecek. Gelecekte hava sahasının esnek bir şekilde kullanılabileceği öngörülüyor.

Yüzen şehirler

Sanayileşme küresel ısınmayı da beraberinde getiriyor. Küresel ısınmayla beraber buzullar eriyecek ve bu da kıyı kesimlerin sular altında kalmasına neden olacak. Böylece yaşanabilir alan daralacak. Yüzen şehirlerin sayısı artacak. Gelişen teknolojiyle beraber okyanuslar daha yaşanabilir hale gelecek. Seasteading Enstitüsü yüzen şehir projesi üzerinde uzun süredir çalışıyor.

Uzay turizmi

Şu anda dünyanın herhangi bir yerine uçabiliriz. Ancak gelecekte uzaya gitmek de normalleşebilir. Hatta uzayda tatil yapmaya gidenlerin sayısı artabilir. Virgin Galactic ve Space X gibi şirketler bu teknolojiyi geliştirmekde öncü olabilirler. Bunun yanında diğer gezegenler uğrak noktası olabilir. Örneğin, Mars'ın en çok tercih edilen gezegenlerden biri olma olasılığı yüksek.

Uzayda ve işyerinde robotlar

NASA şimdiden uzaya farklı şekil ve boyutlarda robotlar göndermeye başladı. Teknoloji ilerledikçe, bu durum artık normalleşecek. Aynı durum işyerinde de geçerli olacak. Hatta robotlar insanları ölümden kurtarmak için daha üst ve tehlikeli işleri üstlenebilir duruma gelecekler. Zaten teorik olarak da hızlı, verimli ve daha az hatayla çalışabilir olmaları avantaj olur.

Kendi kendine giden arabalar

Arabaların uçabileceğini söyledik. Kendi kendine giden arabaların kullanımı da artacak. Zaten bu teknoloji yeni değil. Şu anda bile kendi kendine giden arabalar üretiliyor. Ancak gelecekte bu araçların kullanımının artacağı düşünülüyor. Hatta Tesla'nın şu anda bazı sürüş kontrollerini devralabilen otomobili var. Bu daha da geliştirilecek.

Nehirler üzerinde yollar

Kalabalık kentlerde şu anda bile alan sıkıntısı yaşanıyor. Gelecekte bu durum işin içinden çıkılmaz bir hal alacak. Dolayısıyla nehirler üzerinde yollar inşa edilecek. Yakın gelecekte okyanusların üzerinde yolculuk yapmak normalleşecek.

Giyilebilir ekranlar

Biz şu anda katlanabilir telefonların hayalini kuruyoruz. Yirmi ikinci yüzyılda giyilebilir ekranlar hayatımızı süsleyecek. Çoğu işinizi üzerinize giydiğiniz ekranlarla halledebilir olacaksınız.

Sağlığını kontrol eden aynalar

Her sabah uyandığımızda genellikle aynaya bakarız. Aynalar, sağlığını kontrol edebilir düzeye gelecek. Vitamin eksikliklerini ve altta yatan sorunları size bildirim yoluyla iletecek. Bu sayede daha sağlıklı ve zinde bir yaşam mümkün olacak.

Laboratuvarda yapılan etler

Bu biraz çılgın gelebilir. Ancak laboratuvarda yetiştirilen et şu anda bile üzerinde çalışılan bir teknolojidir. Tokyo Üniversitesi'nde araştırmacılar kültürlenmiş et ürettiler. Bu teknoloji sayesinde et daha uygun maliyetli olabilir. Yaşam ve yeme şekli de sonsuza kadar değişir. Bununla birlikte et çiftçiliğinin dünyaya verdiği ekolojik zarardan insanlık kurtulmuş olur.

3D baskılı gıda

İnsanlar her şeyi yoktan var edebiliyor. Yirmi ikinci yüzyılda 3D baskılı gıda üretimi mümkün görünüyor. Hatta şirketler şu anda bile bu teknoloji üzerinde çalışıyor.

Popüler İçerikler

Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!
Mauro Icardi'den Olay Wanda Nara Paylaşımı: ''Evimde 2 Saat Boyunca Beni Taciz Etti''