Belediyeye Ait Kreşte Skandal: Otizmli Çocuk Kreşe Alınmadı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde skandal bir olay yaşandı. Otizmli bir çocuk, belediyeye ait kreşe alınmadı. Bunun üzerine harekete geçen Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), otizmli çocuğu kreşe almayan belediyeye idari para cezası uyguladı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya'da yaşayan bir veli, otizm spektrum bozukluğu tanısı konulan ikiz kız çocuklarından birini, Gazipaşa ilçesindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi'nde faaliyet gösteren kreşe kaydettirmek istedi.

Ancak veli, belediyeden "Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla kabul edilen yönetmelikle, özel eğitim ve kaynaştırma eğitimine ihtiyaç duyan çocukların kayıtlarının alınmayacağı, belediyeye bağlı hizmet veren Özel Antalya Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nden hizmet alabileceği" yanıtını aldı.

Yurttaşın şikayete üzerine harekete geçen TİHEK, belediyeye, engellilik temelinde ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle üst sınırdan 141 bin 934 lira idari para cezası verdi.

Doktor Ozan Ünlü'den 'Aidin Salih' Yorumu: ''Şarlatan, Potansiyel Katil''
ABD'ye Kaçmıştı: Savcılık Timur Cihantimur İçin Harekete Geçti
Anneannesini Öldürmüştü! Abdüllatif Şener'in Oğlu Hakkında Karar: Gözlem Süresi 3 Hafta Uzatıldı

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR

evet doğru otizmli bireyler özel eğitim almalı normal bi anaokulu öğretmeni o bilince sahip olmayabilir özel öğretim eğitimcileri daha iyi ilgilenecektir hem çocuk hem eğitimicler açısından önemli bi konu

24.08.2024

Gerçekten yorumunuz tebriğe şayan 👍🏽 bir okul öncesi öğretmeni olarak her bir kelimeye katılıyorum…

24.08.2024

Aslında yanlış bi karar değil. Özel durumu olan çocuklar diğer çocuklar tarafından zorbalığa maruz kalıyorlar. Özel çocukların gelişimi kötü etkileniyor ama çoğu özel öğrencinin velisi bu durumu kabullenmek istemiyor. Çocuğunu daha da içinden çıkılmaz bir hale sokuyorlar. Halbuki erken tanı ve erken eğitim çocukların çok daha fazla gelişim göstermesini sağlıyor.

24.08.2024

bu konuyu çookk özel bir durummuş gibi haber yapmak yerine olayın olması gerektiği gibi yapıldığını ailelerin daha bilinçli hareket etmesi gerektiği üzerine haber yapsanız daha mantıklı olur iki evladım da otizm tanısı konuldu üç yıldır ugraşıyorum malzeme yapılacak haber arıyorsanız iletişim kurun adam gibi anlatalım haber yapın gündem olsun böyle doğru bir uygulamayı yanlış bir uygulama gibi manşet atmayın zaten yeterince bilinçsiz kör cahil bir toplum olduk birde böyle aileleri ve çocukları haber manşeti yapmayın

TÜM YORUMLARI OKU (11)