Belediyelere Yaptırım Uygulanacak! Başıboş Sokak Köpekleri İçin Çıkması Beklenen Yasa Hakkında Yeni Detay

AK Parti kaynakları, Meclis gündemine gelmesi beklenen sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili yasa teklifiyle tedbir almayan belediyelere yaptırım geleceğini söyledi.

Kaynaklar, yaptırımların arasında belediyenin ödeneğinin kesilmesinin yanı sıra belediye başkanlarına da soruşturma açılma seçeneğinin bulunacağını belirtti.

EKOL TV’de yer alan habere göre; Söz konusu taslakta il özel idareleri, büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu 25 bini aşan büyükşehir ilçe belediyeleri ile diğer belediyeler, sahipsiz veya güçten düşmüş ya da tehlike arz eden hayvanların rehabilitasyonunun sağlanması ve sahiplendirilinceye kadar yaşamaları amacıyla hayvan bakımevleri kuracak.

Bakımevleri maliyetinin karşılanması için belediyeler, üç yıl süreyle bütçe gelirlerinin binde 5’i oranında kaynak ayırmak zorunda olacak. Bu oran, büyükşehir belediyelerinde binde üç olarak uygulanacak.

Bunu yapmayan belediyelere de bazı yaptırımlar uygulanacak. Belediyelerin etkinsiz olması durumunda valilikler hizmet alımı yöntemi de uygulayarak, bakımevi kurabilecek. Masraflar belediyelerden veya il özel idarelerinden tahsil edilecek. Bu şekilde tahsil imkânı yoksa, belediyelerin İller Bankası paylarından kesinti yapılacak.

AK Parti kaynakları “Görevini yapmayan bedelini ödeyecek. Gerekirse başkanlara görevi ihmalden soruşturma da açılır. Başıboş köpeklerden mağdur olanlar da ilgili belediyeye karşı tazminat davası açabilir” dedi.

Türkiye gazetesine konuşan AK Partili kaynaklar, “Bir ay içinde sahiplenilmeyen köpeklere ötanazi uygulanmasından geri adım atılmayacağını” söyledi.

Bakan İbrahim Yumaklı'dan Sokak Köpekleri Verileri: Kaç Köpek Var, Kuduz Riski, Ne Kadar Saldırı Oluyor?
10 Ortak Madde: Dünyada Sokak Köpekleri İçin Nasıl Hukuki Düzenlemeler Yapıldı?

Popüler İçerikler

Metin Öztürk'ten Acun Ilıcalı'nın Galatasaray Çıkışı Hakkında Olay Sözler!
Mazhar Alanson'un Vefat Eden Kızı Eda Alanson ile Birlikte Bir Filmde Rol Aldığı Ortaya Çıktı
Tugay Kerimoğlu’ndan Galatasaray Taraftarını Yıkan İddia: “Muslera Galatasaray’dan Ayrılabilir”
YORUMLAR
31.05.2024

Kusura bakmayin ya daha dun ihtiyar serefsizin biri kuru ekmekle kandirdigi bir kopege tecavuz etti. Tavuga tecavuz edildi ayni zamanda kayseri de bir kedinin 3 ayagini birden kestiler ve kedi öldü bu olaylar serefsiz insanlari gaza getirdi ortalikta her gun katliam yapan insanlarin haberleri cogaldi nerede adalet bu sapkin pislikler topluma geri salinip hicbir ceza odemeyip colugumuza cocugumuza tehdit mi olacaklar ? Suru psikolojisinden insanlarin hayvanlara davranislarindan kisirlastirma olmadigindan sokakta hayvanlarin psikolojisi agir bozuk hicbir yasam alani birakmadik yillarca. Hicbir belediye barinak adam akilli yuva olmadi barinaklarin hallerini gorduk KONYAyi unutmadik kaldi ki daha niceleri var barinaklarda inanilmaz korkunc insanlar calisiyor. Kimse kimseyi kandirmasin bu ulkenin kendi sorumsuzlugunu onlarca cana odetemeyiz

Can'sın İpek.

31.05.2024

Şimdiye kadar neden yaptırım uygulamadınız diye soracak bı adam yok mu? Kardeşim yıllardır köpekler sokaklarda, yıllardır bas bas bağırıyoruz, arıyoruz kısırlaştırma için ama kimse kılını kımıldatmadı ne değişti şimdi? Söz konusu canilik olunca ne bu acele?

31.05.2024

Öyle oldu böyle oldu şöyle oldu. Şimdi buradayız, ve sorun çözülmek zorunda lakin ak parti iyi tuzağa çekti, chpli belediyeler uyutmayı geçtim toplama bile yapamıyorlarken buna kaynak ayırmak zorunda kalacaklar sonra işlerini yapamayıp sonraki seçimde aldıklaro belediyeleri akpye geri verecekler. Bir evrim ağacı videosunda şunu yazmışlar: uzun süre avrupa'da, şuanda avustralya'da yaşayan biri olarak bu kadar basit bir konunun gündem olması ve özellikle "aydın" kesimin bu konu üzerinden vicdan satması ise beni Türkiye ile ilgili maalesef ümitsizliğe sürüklüyor. Bu saydığım ülkelerin hiçbirinde insandan üste koyulan bir hayvan yoktur ve toplumsal yaşam insanlara göre düzenlenmiştir/düzenlenmektedir. Bu ülkelerin hiçbirinde hele bir de sokak köpekleri çocukların ölümüne sebebiyet verecek kadar ciddi bir problem haline gelmişse bu nüfusu öldürmek yoluyla kontrol altına almak dışında bir çözüm gündem dahi olmaz, olamaz.

31.05.2024

Bir insta yorumu şunu diyor: Tabii ki her konuda olduğu gibi bu da sınıfsal. Kent merkezlerinde oturanlar mahallelerinde yaşayan birkaç köpek üzerinden yorum yapıyor. Altındağ'da toki bölgesinde oturuyorum, onarli on beşerli sokak kopegi ceteleri yuzunden cocuklarimiz da biz de tehlikedeyiz. Aralik ayında bir cocugumuz yogun bakimlik oldu.(Kecioren köpek saldiris olarak aratabilirsiniz) Kisirlastirilmalari yeter demissiniz ama yetmiyor? Sizler gonul rahatligiyla kapinizin onune inip marketinize yururken biz bunu yapamiyoruz? Hayvanlar elbette oldurulmesin ama barinaklara alinsin. Yasalarin oncelikli yukumlulugu insanlarin yasam hakkidir.” Yani sen şımarıp bu insanları aşağılarsan gene seçim kaybedersin kardeşim. Keçiören 35 sene sonra sol parti chpye geçti size sanş verildi lakin bu kafayla giderseniz o sessiz çoğunluk gene yüzde 25’e gönderir sizi.

31.05.2024

Öyle yada böyle bu sorunun çözülmesi lazım. Bu köpeklerin kaynağı köylerdeki veteriner yüzü görmemiş köpekler. Yavruları büyüyünce şehirlere terk ediyorlar. İtlaftan başka seçenek yok malesef.

TÜM YORUMLARI OKU (27)