Belediyeden Satılık Park ve Muhtarlık: Takas da Olabilirmiş!

AK Partili Pendik Belediyesi, ilçede içerisinde çocuk parkı ve muhtarlık bulunan toplam 18 taşınmazı satmak için belediye meclisinden yetki aldı.

Gelir elde etmek için satış kararı

Pendik Belediyesi Meclisi’ne sunulan öneride, çocuk parkı ve muhtarlığın yanı sıra çıkmaz sokak da satışa sunulacak.

Cumhuriyet’ten Gökhan Kam’ın haberine göre; meclise sunulan öneriye CHP’li üyeler itiraz etse de AK Partili üyelerin oyuyla satış yetkisi alındı.

‘Satış ve takas yetkisini aldılar’

Belediye meclisinde oylamaya tepki gösteren CHP’li meclis üyesi Hayriye Uyanık şu ifadeleri kullandı;

“Meclisten satış ve takas kararı alındı. Satılan yerler arasında muhtarlık ve çocuk parkı arazisi de var. Ancak satılan park, planda park olarak gözükmüyor. Burası belediye mülkiyeti ve üzerine belediye çocuk parkı yapmış. Mecliste bunların satışı sırasında bulunmak istediğimi belirttim. Bana haber vereceklerini söylediler. Çocuk parkını satma gerekçelerini, ‘orası park alanı değil, o yüzden de orayı kaldıracağız’ diyorlar. Başka donatı alanları yaratacaklarmış. Ancak şu anda orası çocuk parkı. Burada yerleşim yeri oldukça fazla ve çocuklar buradan faydalanıyor”

Popüler İçerikler

Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
12.10.2022

ulan kamu park alanını satarmı hayasızlar...

12.10.2022

Ya zaten farkındaysanız çocuklar için sürekli lunaparkvari şeyler açıyorlar. Parası olan çocuğunu alıp buralara getirsin diye. Sitelerin içlerinde park var ama zaten kendi oturanı dışında dışarıdan yabancı gelip kullanamıyor :) Parklar çok azaldı. Her yer özelleştiriliyor. Ne olacak bilmiyorum.

12.10.2022

Ha bi de muhtarlıklar var. Bilmiyorum en son ne zaman ne için muhtara gittiniz ama zaten muhtarların pek iş yaptığı yok. Eskiden ikametgah falan alırdık. Ya da yardıma ihtiyacı olan muhtara başvurur muhtar belediye ile irtibata geçerek aracı olurdu ama artık halk her şeyi kendi yapıyor. Muhtarlık arazilerine de gerek kalmıyor haliyle. Bu bakış açısıyla yakında muhtarlığı da kaldırabilirler.

12.10.2022

Devlet her şeyin sahibi değildir. Koruyucusudur. Halkın parkını bahçesine gasp etmek nedir ya?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ