Belediye Seçimlerine Günler Kala Türkiye'nin İstanbul'a Sıkışmasının Ekonomik ve Sosyal Analizi!

Türkiye'de hem ekonomik sorunların en çok hissedildiği hem de olası bir deprem felaketinde ülkeye büyük zarar verebileceği bilinen İstanbul ile Anadolu'ya yönelik bir analiz ilgi çekti.

İstanbul Türkiye'nin metropolü. Türkiye nüfusunun resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık 4'te biri İstanbul'da yaşarken, milli gelirin yüzde 30'unu da üreten dev şehir olarak öne çıkıyor.

6 Şubat deprem felaketleriyle yeniden hatırlanan Türkiye'nin deprem gerçeği, yaşananların ardından ekonomik boyutlarıyla da olası İstanbul depremi için sorgulamalara neden oluyor.

Bakınız sorgulamalardan biri.

Celal Şengör’den Sevr Hatırlatması: “İstanbul Depremi’nde Bağımsızlığı Kaybedebiliriz”

İstanbul'un yapı stoğu da bu durumda sorgulamalara eklenirken, Anadolu ile farklılıklar ve bakış açılarına yönelik bir değerlendirme yapan sosyal medya kullanıcısı dikkat çekti.

Doğal yaşama geçme güzellemelerinden yola çıkan kullanıcı, Türkiye'de ekilecek arazisinden dahi kazanç sağlayamadığını açıklarken, İstanbul'daki kalabalık yaşamı da vurguluyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Sizce, ülkenin ağırlığını İstanbul'un taşıması doğru mu? Bu bilinçli bir tercih mi?

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
YORUMLAR
14.03.2024

Başka bölgelerde sanayi ve iş imkanları yok. Olmamasını da kimse sorun etmiyor. Sorun etmeyen "yol yabdı" tayfası halka baskın geldiği için kalan insanlar da metropollere akın ediyor.

14.03.2024

Haklı. Olası bir Marmara depreminde Türkiye tamamen bitecek İstanbul'un kontrolsüz büyüklüğünden dolayı. Homojen bir şekilde nüfusun dağıtılması lazım. Sanayi anlamında farklı illerede ciddi yatırımlar yapılmalı. Tarım için gerçek anlamda çiftçiye destek verilmeli. Ekonomisi kendi kendine yeten bir kaç ülkeden biriyken bu duruma düşürenlerin...

14.03.2024

Türkiye'de geri kalmışlığın tarihinde en büyük donelerden birisi büyük şehirler , tabii çoğunluk doğduğu yerde doymadığı için

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ