Türkiye'den Belçika'ya İltica Başvuruları 10 Kat Arttı

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimin ardından Avrupa ülkelerine iltica başvuruları artmaya devam ediyor. Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken'in, bir soru önergesine verdiği cevaba göre darbe girişimi sonrası başvurular 10 kat arttı.

Sputnik'te yer alan habere göre; Mayıs ve haziranda 17 kişi başvuruda bulunurken, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası ekim sonuna kadarki sürede 175 kişi sığınma istedi. Kasım ayının ilk 10 günündeki başvuru sayısı ise 50 oldu.

Alman gazetesi Bild, ülkeye iltica başvurularının arttığını aktarmıştı

Alman makamlarının verilerine göre; eylül ayının sonuna kadar Türkiye'den 3 bin 973 kişinin Almanya'ya iltica talebinde bulundu.

‘Türkiye'den Almanya'ya İltica Başvuruları Arttı’

Kimler başvuru yapıyor?

Bakan Francken, Belçika Sığınmacılar ve Vatansızlar Genel Komisyonu'nun (CGRA) darbe girişimi öncesi de belli başvuruları kabul ettiğini söyledi. Darbe girişimi öncesi başvuruların ağırlıklı olarak PKK yandaşlarından, 15 Temmuz sonrası ise ağırlıklı olarak FETÖ yandaşlarından geldiği belirtiliyor.

Erdoğan: 'Sadece PKK'nın değil FETÖ'nün de önemli bir merkezi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, 'Belçika, şu anda bu işin adeta önemli bir merkezi. Sadece PKK değil FETÖ'nün de önemli bir merkezi. Bu kadar önemli hadiseler oluyor, camilerimiz orada kundaklanıyor, kimsede bir duyarlılık söz konusu değil' ifadesini kullanmıştı.

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
17.11.2016

Bu cici pekekeliler yarın orda da özyönetim ilan etsinler bakalım, oluyor muymuş?

Pasif Kullanıcı
17.11.2016

tutan yok...

18.11.2016

Geri zekalı Avrupalılar. Bizim boklarımızı alıp eğitip paketliyorlar. Bizim aydın dediğimiz kesim de bu paketli bokları matah bir şey sanıp baş üstünde taşıyorlar. Vatanını vatan dışından yönlendirmeye kalkan hangi görüşte olursa olsun vatan hainidir. Örnek: Can Dündar denilen manda.

22.11.2016

avrupadan türkiye'ye müdahale dilenmek= manda.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ