Behiye Aksoy Son Yolculuğuna Uğurlandı

Behiye Aksoy'un Sesinden Sizi Alıp Başka Diyarlara Götürecek 10 Şarkı

Ünlü sanatçı Behiye Aksoy, İstanbul’da son yolcuğunu uğurlandı.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy'un cenazesi, toprağa verildi. Kaldığı özel bakımevinde 82 yaşında vefat eden Aksoy için Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Taziyeleri Aksoy'un oğlu Ahmet Aksoy ve ailesinin kabul ettiği cenaze törenine, sanatçı Erol Evgin, Selami Şahin, oyuncu Göksel Arsoy, Ayşen Gruda, müzik yapımcısı Şahin Özer, sanatçının dostları ve sevenleri katıldı.

Aksoy'un cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SON ZAMANLARDA BENİ TANIMIYORDU' 

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aksoy'un oğlu Ahmet Kazım Aksoy annesinin 15 senedir alzheimer hastası olduğunu belirterek, son dönemde kendisini tanımadığını söyledi. Aksoy, 'Bir anne kaybetmek çok zor. Alzheimer'ın maalesef tedavisi yok. 15 sene kadar hastalığı devam etti. Son zamanlarında artık beni de tanımıyordu. Alzheimer çok zor bir hastalık. Biz 10 sene baktık ancak profesörlerin artık siz bakamazsınız demesiyle özel bir bakımevinde son 5 senedir özel doktor ve hemşire tarafından bakılıyordu. Maalesef solunum yetmezliği nedeniyle vefat etti' dedi.

EROL EVGİN: BU YILIN İLK 5 AYI ÇOK ACI GELDİ, ÇOK KAYBIMIZ OLDU

Erol Evgin ise Behiye Aksoy ile birlikte bir dönem çalıştığını ifade ederek, üzüntüsünü şöyle dile getirdi: 'Hepimizin başı sağ olsun. Bu yılın ilk 5 ayı çok acı geldi, çok kaybımız oldu. En son Zeki Alasya, Müzeyyen ablayı, Erol Büyükburç'u, Fikret Şenes'i yitirdik. Maalesef şimdi de Behiye Hanım'ı kaybettik. Türk musikisinin her döneminin büyük bir ismiydi fakat 70'li yıllarda çok büyüdü. Bizimde gazinolarda çalıştığımız yıllardı ve oralarda zaman zaman beraber çalışırdık. Çok büyük bir sesti, çok hanımefendi ve değerli bir kadındı. Nurlar içinde olsun. Müzikseverlerin ve milletimizin başı sağ olsun'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

GALİBA BİR DÖNEM KAPANIYOR

Cenazeye katılan sanatçı Emel Sayın, Türk Sanat Müziği'nin çok büyük bir sanatçısını kaybettiğini ifade etti. Behiye Aksoy'un bir dönemin en iyi ve başarılı assolisti olduğunun altını çizen Sayın, 'İnsan böylesine çok önemli sanatçılar için birşeyler söylemekte zorlanıyor. Behiye hanım, sahnelerde fırtına gibi eserdi, şahaneydi. Nurlar içinde yatsın. Türk sanat müziği çok büyük bir sanatçısını kaybetti. Uzun süredir rahatsızdı. Çok üzüldüm. Bir dönem galiba kapanıyor. Sizlerle artık sık sık camilerde görüşür olduk. Allah geride kalan bütün sanatçılarımıza, herkese hayırlı uzun ömürler versin' ifadelerini kullandı.

Müzik yapımcısı Şahin Özer ise bir çınarı daha kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu belirterek, ''Zaman hızla geçiyor, çok popüler olanların cenazeleri, biraz daha ibret verici oluyor. Bu tür cenazelere gelmek, sanatı, sanatçıyı yad etmek gerekiyor. Zaman dolunca söylenecek hiçbir şey olmadığını biliyorum. Allah mekanını cennet eylesin' diye konuştu.

İHA ve DHA

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"