"Beğenilmeyip Rahat Rahat Dövülen Doktorlar" Gidiyor! Rekor Sayıya Ulaştı

Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) iyi hal belgesi için başvuran hekim sayısı bugüne kadarki en yüksek seviyeyi gördü.

Son 10 yılda iyi hal belgesi almak için başvuranların sayısındaki artış, giderek daha fazla hekimin göç ettiğini işaret ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl mart ayında doktorlar için yaptığı "Giderlerse gitsinler" çıkışı ise doktorlar açısından kırılma noktalarından biri olmuştu.

Erdoğan o dönem, “Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz merak etmeyin Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Bunlarla yola devam ederiz“ demişti.

Mayıs ayında bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vereceğini söyleyen bir kadının sözleri ise doktorların göçüyle ilgili tartışmaları bir kez daha ateşlemişti.

O dönem Türkiye gündemine oturan videoda kadın, “25 sene önce doktorlar bizi azarlardı. Şu an biz doktorları beğenmiyoruz, doktor dövüyoruz. O rahatlıktayız. Daha bunun ötesi yok” ifadelerini kulllanmıştı.

Hem saygınlık hem de ekonomik olarak büyük kayıp yaşayan hekimlerin göç rakamları da oldukça dikkat çeken bir hal almış durumda.

2023’ün ilk yedi ayında toplam başvuru sayısı 1649’a ulaştı.

Sadece bu ay toplam 288 hekim yurt dışında çalışmak için gerekli belgeyi aldı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) iyi hal belgesi için başvuru sayısının bugüne kadarki en yüksek aylık değere ulaştığını duyurdu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) iyi hal belgesi için başvuru sayısının bugüne kadarki en yüksek aylık değere ulaştığını duyurdu ⬇️

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Avrupa ülkeleri, Kanada, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar’da gelecek görenler arasında sadece kamu ya da üniversitede çalışanlar değil, serbest çalışan hekimler de var.

Doktor Göçü Sürüyor: Son 11 Yılın Rekoru Kırıldı
Hekim Göçü Tüm Hızıyla Sürüyor: Ağustosta Yeni Zirve Görüldü

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
YORUMLAR
01.08.2023

Asıl gitmesi gereken bi zat var göklerden gelecek kararı bekliyoruz Yarabb'i duy sesimizi

Pasif Kullanıcı
01.08.2023

az kaldı diyorlar 3-4 sene zor çıkarmış…İşte o zaman iyice ilahlaşacak

01.08.2023

Bu ülke kimleri kaçırdığının kaybettiğinin farkında mı acaba. Bir düşünmek lazım giderlerse gitsinler lafının ülkemize maliyetini. Çalışma koşulları, özlük hakları, mesleki iklimi düzeltmek yerine itibarsızlaştırıldılar. Baskıyla değersizleştirilerek aidiyet duygularını yitirdiler. Gerçi ülkeden gidişlerinin bir sebebi de demokrasi, insan hakları, kişi hürriyeti gibi sınıfta kaldığımız değerler yüzünden. İnsanca çalışmak, siyasi erkten hastadan ve meslektaşlarından sözlü veya fiziksel şiddet mobbing görmemek için gidiyorlar. Sorun sadece ekonomi değil, hiyerarşik eğitim altında ezilmek yada hastadan şiddet görmemek, yolda yürürken ne bakıyorsun diye ölmemek için gidiyorlar. Tımarhanede kalmak yerine nefes almak için gidiyorlar. Eğitimli yetenekli insanları ülkede tutmanın yolu daha çok medeniyet ve demokrasi.

01.08.2023

"Doktor dövebiliyoruz" Cehaletinin verdiği kompleksten adalet yokluğu sayesinde kurtulan bir primattan beklenen yorum. Artık kötülüğün, lümpenliğin, cahilliğin nirvanasını yaşıyoruz. Şiddetin tüm sosyal, kişisel alanlarda artmasının yansımasıdır. Bence çoğu mesele gibi bu olayların tırmanması da sistematik. Akp'nin kültürel devriminin sonuçları olduğu kadar sağlık çalışanlarına performans sistemini getirip ülkenin çoğunluğunu oluşturan cahil bırakılmış, ezilmiş ve dışlanmış insanların önüne dış dünyaya açık olan, tahsil yapmış, birikimi ile bir yerlere gelmiş insanları attı. Sürekli olarak popülist söylemlerle itibarsızlaştırıp elitist olmakla suçlanan öğretmenler, doktorlar, profesörlerde payını alıyor. Yani siyasette kısa vadeli iyi rant kazandıran öfke ve kutuplaştırma dilinin orta vadede nasıl kontrolden çıkan sonuçlara yol açtığını ibretle izliyoruz.

01.08.2023

Suri doktorlar başladı çok yakında her yerdeler merak etmeyin yahu…Beni suri doktorlara mecbur edin!!

TÜM YORUMLARI OKU (30)