Beden Dili İnsanı Rezil de Eder Vezir de! Dudak Yalamaktan Parmak Çıtlatmaya Kadar Yapılan 25 Hareketin Anlamı

İletişimdeki en etkili faktörlerden biri olan beden dili, insanlar arasındaki etkileşimin çoğunu kapsamaktadır. Sözsüz bir iletişim aracı olan beden dili; jest, mimik ve hareketler ile insanlar ve hayvanların iletişim kurmasını sağlamaktadır. Bazen farkında olmadan yaptığımız hareketlerin aslında bizim için hayati bir önem taşımaktadır. Gerek iş görüşmesinde gerek sohbetlerde gerek tanışmalarda çok fazla mesaj verir. Farkında olmadan kendimizi rezil de edebiliriz vezir de. İşte bu konuda farkındalık kazanmak için bir Twitter hesabı beden dilimizle ilgili birçok detay vermiş. Gelin birlikte göz atalım. 

Kaynak: @ononbedendili

1. Ayağını altına alıp oturmak

Bu şeklide oturan kişiler genellikle bağımsız ruhlu, özgür, gayri resmi kişilik yapısındadırlar. Kurala bağlı değillerdir. Başkalarının ne düşündüğü çok da umurlarında olmayabilir.

2. Çeneyi tutmak

Parmaklar eğer çeneye basıyorsa yani iki veya daha fazla parmak çenenin üzerine konulmuşsa bu hareket kişinin karşısındaki kişiyi çok dikkatli dinlediğinin, kafasında karışma olduğunun ve bir iç diyalog halinde olduğunun göstergesidir.

3. Tek elin cepte olması

Ayakta sağ elini pantolon cebine sokması, iş dünyasıyla ilgili bir sıkıntısı olduğunu, sol elini sokmuş ise duygu dünyasıyla ilgili bir sıkıntısı olduğunu gösterir (Uzmanlar beyninin hangi yarısı kullanılırsa, el ve göz hareketleri onun tersi tarafta olur diyor)

4. İki elin avuç içinin birbirine bakar şekilde olması

Tartışılan kişiyle olan mesafeyi kapatmak ve ifade edilen kelimelerle onun zihnine ulaşmak istediğini gösterir.

5. Parmakların ağızda olması

Bu hareket kişinin kendini baskı altında hissettiğinin göstergesidir. Tabii dermatofaji adı verilen psikolojik bir sorununuz bulunmuyorsa, tırnak yemek gibi gerginlik ve baskıya işaret eder.

6. Göz ovuşturmak

Bakışları kaçırma hareketidir. Kısa süreli dokunuş bir şey gizleme, yalan, sıkıntı işaretidir. Uzun süreliler yorgunluk, sıkılma, uyku işareti olabilir.

7. Bir bankın, kanepenin ortasında oturmak

Tamamen kendinden emin olduğun anlamına gelir. Deneyimsiz ve çekingen insanlar, nerede oturmaları gerektiği konusunda endişe duyarlar fakat kendinden emin kişiler, nerede olurlarsa olsunlar, bir kez bile düşünmeden otururlar.

8. Başını kaşımak

Söyleyeceklerini tasarlaması olarak yorumlanır. Birisi başkalarının görüş veya davranışlarını onaylamadığı ama kendi görüşünü bildirmekten de çekindiğinde yaptığı hareketlerdir. Duruma göre değişebilir, vücut dilinde kişinin yalan söylediği anlamına da gelir.

9. Yaslanarak oturmak

Kollarını yaslamanın analitik bir yapıya sahip olduğunu gösterdiğini biliyor muydun? Geriye yaslanma, hareket etmeden bir durumu gözlemlemeni sağlar. Bir sohbete katılmadan önce dikkatli olduğun ayrıca gördüğün şeyleri almaktan hoşlandığın anlamına gelir.

10. Öne doğru eğilmek

İnsanlar birisini sevip onlarla iletişim kurmak istediklerinde genellikle öne doğru eğilirler. Bacaklar hareketsiz olabilir, ancak vücut sezgisel olarak ileri doğru hareket eder. Bu durumda karşınızdaki kişi size karşı açık demektir.

11. Bacaklarını masaya uzatmak

Saygısız bir hareket olarak görülen bacakları masaya uzatmak aslında kişinin patronluğunu ortaya koyma biçimidir. Size kimin patron olduğunu göstermek ister.

12. Koltuğun ucuna oturmak

Kişinin koltuğun ucuna oturması özgüven eksikliğinin belirtisidir. Ya da konuşmayı bitirmek istiyordur. Farklı olarak, örn; ev sahibi misafirine daha hızlı hizmet edebilmek için koltuğun ucunda oturur. Hastane, banka sırasında beklerken de sıkça görülür.

13. Konuşurken gözleri kapatmak

Birisi sizinle konuşurken gözlerini kapatıyorsa, dış dünyadan saklanmaya çalıştığını bilmelisiniz. Hatırlanması gereken önemli bir nokta; korktuğu anlamına gelmez. Aksine, sizden kurtulmaya çalışıyordur çünkü sıkılmış olabilir. Eğer gözlerini kapatıyorsa, dikkat etmek gerekebilir

14. Masada geriye gitmek

Masada karşınızda oturan kişi geriye doğru yaslanıyorsa bu, onun konuştuğunuz konudan, hatta ortamdan sıkıldığını gösterir. Bulunduğu ortamdaki insanlar ona artık huzursuzluk vermeye başlamıştır.

15. Koltuk kenarına oturmak

Boş yer varken koltuk kenarına oturanlar kendine güveni yüksek insanlardır. Çevresine üstünlük göstermek isterler. Baskın kişilikle, görüşlerini başkalarına kabul ettirmek isteyen bir eğilim gösterebilirler.

16. Eliyle ağzını kapatmak

Karşınızdaki insan eli ile ağzını kapatıyorsa söylediklerinize katılmadığını ama yorum da yapmak istemediğini belirtmeye çalışıyordur. Bu durumda karşınızdakini konuşmaya zorlamamalısınız.

17. Yüz tanıtmak

Genel olarak, bu hareket karşı cinsten insanları çekmek için kullanılır. Erkekler, anı yakalamak ve doğru zamanda bir iltifat vermek için bu hareketi iyi ezberlemelidir.

18. Üstünden saçlarını toplamak

Eğer karşınızdaki kişi kıyafetlerinin üzerindeki dökülmüş saçlarını topluyorsa bu, onun sizinle aynı fikirde olmadığına ama size söylemeye çekindiğine işarettir. Bu durumda karşınızdakinin duygu ve düşüncelerini açıkça söyleyemediğini anlayabilirsiniz

19. Sandalyeye ters oturmak

Asiliğin ve kurallara uymayışın göstergesidir. Bu şekilde oturanlar ben asi bir insanım, bakın kurallara bile uymuyorum diyordur. Aslında bu asiliğin arkasında korkaklık, tedirginlik ve çekingenlik vardır. Bu pozisyon baskın insanlar arasında popülerdir.

20. Gözlüğü düzeltirken orta parmak göstermek

Gözlüğünüzü düzelterek ya da yüzünü kaşıyarak orta parmağını size gösteriyorsa, bu o kişinin size karşı nefret beslediğini gösterir. Bunu karşınızdaki kişi bilinçli yapmaz. Bilinçsizce yapılan bir saygısızlık ve iç düşmanlık olarak yorumlayabilirsiniz.

21. Ayak bileklerini kavuşturmak

Olumsuz, savunma tavrına işaret eder ve bilek kilitleme hareketi için de aynı şey geçerlidir. Bilek kilitleme hareketinin erkeklerde görülen şeklinde yumruklar da kenetlenmiş olarak dizlerin üzerinde durur ya da eller sandalyenin kollarını kavrar.

22. Kalkık kaşlar

Genellikle şaşkınlık, korku ve endişe anlarında bilinçsizce kaşlarımızı kaldırırız. Konuştuğunuz kişi iletişim esnasında bu durumlardan biri yaşanmıyorsa ters giden bir şeyler var anlamına yorulmalıdır.

23. Parmak çıtlatmak

İnsanların parmaklarını kullanarak karşısındaki insana vermek istedikleri mesajlardır. Parmak çıtlatmak can sıkıntısı belirtisidir. Bu hareketi genel olarak 15-18 yaş grubundaki insanlar kullanır. Tartışma öncesi gözdağı için de kullanılmaktadır.

24. Saati kontrol etmek

Birisiyle konuşurken saatinizi kontrol etmek, yapılabilecek en saygısız hareketlerden biridir. Bu hareket karşınızdakine onunla konuşmak yerine yapılacak daha önemli işleriniz olduğunu ya da onunla konuşmayı bitirmek için sabırsızlandığınızı gösterir.

25. Dudakları yalamak

Eğer dudaklarınızı açlıktan yalamıyorsanız karşı taraf bunu çekicilik olarak algılayabilir. Ayrıca endişenin bir işareti olabilir çünkü insanlar stresliyken ağızları kurur. Romantik duygular beslediğiniz birinden bahsederken de dudaklarınızı yalayabilirsiniz.

Popüler İçerikler

ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
YORUMLAR
26.07.2021

Ya bu kadar kasmayin, freud bile demiş bazen bir puro sadece bir purodur.Parmak çitlatmayi rahatlasin diye yapar insan tartişmak için degil. Buna benzer bir kursa gittim işte duruşlari filan çalişyorlar diksiyon filan . Ya arkadaşm sübliminal mesaj vermeye çalişan devlet lideri degilim. Her harekette mana aranmaz.Bacak bacaga üstüne atiyorum şunu ddemek istiyorsun diyor. Yani yukaridakilerin dogruluk orani ile yanlişlik orani eşit.

Çok saçma hatta bazıları biraz fazla abartılmış.

26.07.2021

Herşeyin ucuna otururum, kendi evim hariç. Pislikten nefret ederim çünkü. Yukarıdaki konuyla alakası yok.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ