Bedelli Askerlik İçin Son 3 Yılda 156 Bin Kişi Başvurmuş

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün verdiği soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere son üç yıl içinde 156 bin 926 kişinin başvurduğunu açıkladı.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Bakan Akar’ın yanıtlaması üzere Meclis Başkanlığı’na bir önerge verdi.

Bülbül, önergesinde, “Son 3 yıl içerisinde bedelli Askerlik uygulamasına kaç yurttaşımız başvurmuştur? Yaş ortalamaları ve eğitim durumları nedir? Son 3 yıl içerisinde Bedelli Askerlik uygulamasından ne kadarlık bir gelir sağlanmıştır? Bu gelir hangi amaçlar doğrultusunda kullanılmıştır? Bedelli askerlik görevini ifa eden milletvekili var mıdır? Var ise kaç kişidir?” sorularını yöneltti.

'İki milletvekili yararlandı'

Bakan Akar, önergeye şu yanıtı verdi:

Bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere son üç yıl içerisinde 156 bin 926 kişi başvurmuştur. Yaş ortalaması 24’tür. Bedelli askerlik hizmetinden faydalananların yüzde 53’ü lisans ve üstü seviye eğitim düzeyindedir. Söz konusu başvurular neticesinde elde edilen gelir, Bakanlığımızın ilgili muhasebe birimi hesabına yatırılmakta olup, genel bütçeye gelir kaydedilmektedir. Bedelli askerlik hizmetinden bugüne kadar iki milletvekili yararlanmıştır.”

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
24.10.2021

Çok merak ediyorum; "askerliği vatani görev, vatan borcu" şeklinde yorumlayanlar, bu ülkenin sadece askere mi ihtiyacı olduğunu zannediyorlar... 1900 'lü yılların başlarındaki gibi savaş döneminde miyiz... Bu ülkenin çay ve kahve servisi yapacak, tuvalet temizleyecek gençlere mi yoksa istihdam sağlayacak iş kuran, nitelikli eğitim alarak ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak gençlere mi ihtiyacı var... Asıl vatan görevi, eğitimli ve bu ülkeyi kalkındıracak, bu ülkede yaşayan insanların refah seviyesi içerisinde yaşamasına katkı sağlayacak kişi olmaktır. Ülkede, asker gereksinimi doğuran bir savaş söz konusuyla herkes gider asker olur ve silahla cepheye gider. Fakat şu anki dünya düzeninde savaşlar silahla yapılan savaşlar değil, akılla yapılan ve zeka gerektiren ekonomik savaşlardır.

24.10.2021

Ben 28 gün bedelli askerlik yapmış bir kişi olarak profesyonel orduya geçilmesinden yanayım.Daha önce de söyledim.Artık asker sayısı değil teknoloji önemli.Biz sıkıntı çektik başkaları da aynısını çeksin mantığında olanlar var onlara da karşıyım.

TÜM YORUMLARI OKU (4)