Bebeklerine Bir Türlü Yemek Yediremeyen Ebeveynler Buraya! Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur?

Bazı bebeklerin iştahı olmayabiliyor. Bebeklerde iştahsızlığın birçok nedeni var. Bebeğinizin iştahsız olma nedenlerini ve ona yemek yedirme yöntemlerini merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

Bebekler sağlıklı büyüyüp gelişmeleri için yeterli miktarda besine ihtiyaç duyuyorlar. Özellikle bebeklerin hayatlarının ilk ayları bu konuda çok kritik.

Bazen bebekler iştahsızlık yaşayabiliyorlar. Bu iştahsızlık durumu ebeveynleri çok endişelendiriyor.

Bebeklerde iştahsızlığın birçok nedeni olabilir. Bu nedenlerin başında bebeklerin diş çıkarması geliyor.

Yine enfeksiyonlar, mide rahatsızlıkları, beslenme değişiklikleri, stres ve uyku bozuklukları da bebeklerde iştahsızlığın nedeni olabilir.

Diş çıkarma sırasında bebeklerin iştahsızlığı oldukça yaygın. Diş çıkarma döneminde bebeklerin ağzı hassaslaşarak ağrılara neden olabiliyor. Bu sebeple de bebekler yemekten kaçabilirler.

Diş çıkarma sürecinde tükürük salgısı arttığı için bebeklerin mideleri rahatsız olabiliyor ve kusabiliyorlar.

Bu dönemde bebeğin ağzındaki ağrılar çok olacağı için bebekler daha çok sıvı besinleri tercih edebilirler.

Yenidoğan bebekler çok düzenli şekilde beslendikleri için iştahsızlık sorunu pek yaşamazlar. Ama yine de bazı yenidoğan bebeklerde iştahsızlık görülebiliyor.

Emen bebeklerde iştahsızlık genellikle annenin beslenme alışkanlıkları veya sütün yeterli üretilememesinden kaynaklanıyor. Eğer yenidoğan bebeğinizin beslenme alışkanlıklarında değişiklik, yemeğe karşı isteksizlik ve huysuz davranışları varsa bunlar muhtemelen iştahsızlığının belirtileri.

Emen bebekte iştahsızlık belirtileri varsa mutlaka doktora danışılmalı.

Doktor bebeğinizin iştahını artırmak için emzirme sıklığınızı artırmanızı isteyebilir. Farklı pozisyonlarda emzirmeyi denemek, emzirme süresini uzatmak ve sakin ve rahat bir ortamda emzirmek gibi öneriler verebilir. Yine bebeğinizin iştahını artırmak için ilaç veya takviye de tavsiye edebilir.

Bebekler yeteri kadar besin alamadıklarında büyüme ve gelişmeleri yavaşlayabiliyor. Bu durumun sonucunda bebekler ciddi sorunlar yaşayabiliyor.

Bazı durumlarda ise bebeklerde iştahsızlık kronik bir sorun haline gelebiliyor. Bu sebeple bebeğin iştahsızlığı ciddiye alınmalı ve takip edilmeli.

Bebeğinizin hiç iştahı yoksa uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var. İştahsız bebekler için yapabilecekleriniz şunlar: 👇

  • Bebeğinize yemek yedirirken ortam çok önemli. Bebeklerin sakin ve rahat bir ortamda yemek yemeye ihtiyacı var. Bebeğinize yemek yedirirken hareketli ve gürültülü bir ortamdan uzak olduğunuzdan emin olun.

  • Yemeklerin görünüşü ve tadı yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de önemli. Renkli ve lezzetli yemekler bebeklerin daha çok ilgisini çekiyor. 

  • Bebeklerin rahatça yiyebilmesi için yemeklerin küçük parçalara ayrılmış ve kolayca çiğnenebilecek şekilde olması gerek.

  • İştahsız bebekler için farklı yemekleri denemek bir alternatif olabilir.

  • Yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de sunum önemli. Renkli tabaklar, farklı kesilen besinler veya ilginç kaşıklar bebeklerin ilgisini çekerek iştahlarını açabilir.

  • Bebeklerin yemek saatlerinin düzenli tutulması gerek.

  • Bebeklerin iştahını açmak için sağlıklı ve besleyici yemekler sunulmalı.

Bebeğinizin iştahsızlığına ateş, kusma veya ishal gibi belirtiler eşlik ediyorsa mutlaka doktorunuzla görüşmeniz gerek.

Bebeklerin iştahsızlığının çok nedeni olabiliyor. İştahsızlığa eşlik eden başka belirtiler varsa o zaman doktorunuzla görüşmelisiniz. İştahsızlık dışında başka belirtileri olmayan durumlarda ise yukarıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

Endişelenmeye Gerek Yok! Bebeklerde Sırt Dikeni Neden Olur?
Büyüme Çağındaki Çocuklarda Görülen Bebek Gibi Davranma Eğiliminin Sebebi Nedir?
Ebeveynlerin Korkulu Rüyası Uykusuz Geceler: Bebekler Neden Uyumaz?
Yeni Ebeveynlerin Beşik Seçerken Dikkat Etmesi Gereken En Önemli Konular
Hamile Olduğunuzu Anlayabileceğiniz Erken Gebelik Belirtileri
Hamilelik Sürecinde Ebeveynleri Endişelendiren Ablasyo Plasenta Hakkında Merak Ettiklerinizi Anlatıyoruz!

Popüler İçerikler

Narin Güran'ın Babası Arif Güran İlk Mahkeme Sonrası Konuştu: "Kızımı Nevzat Bahtiyar Katletti"
İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
Emir Berke Zincidi'den Yıllar Sonra Gelen Öyle Bir Geçer Zaman Ki İtirafı!
YORUMLAR
02.07.2023

Ne olursa olsun video açıp yedirmesin kimse, en büyük hatamdı. Çok tecrübesizdim, sabırsızdım yemiyordu çok yıpranıyordum, ama bunlar bahane olmamalıydı. Çocuk otomatiğe bağlayıp önüne bakmadan yedi uzun zaman, yiyecekleri tanımadan, keşfedemeden. Çok zor düzeldik. Ders olsun.

02.07.2023

gerçekten öyle bende öyle yapanlara çok kızıyorum dediğin gibi çocuk/bebek ne yediğini bile anlamıyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ