Bebeklerin Yüzündeki Kızarıklık Nasıl Geçer?

Bebeklik döneminde ortaya çıkan pek çok cilt problemi bulunur. Bunlardan biri olan kızarıklık, başta yanaklar, alın ve burun olmak üzere farklı bölgelerde de görülebilmektedir. Bebeklerin yüzündeki kızarıklığa bazen küçük sivilcelerde eşlik edebilir. Bebeğinizin cildindeki kızarıklıklar, tahrişler ya da sivilce benzeri cilt problemleri kendiliğinden düzelme eğilimi gösterirler. İstenmeyen kızarıkları en kısa sürede ortadan kaldırmak için alabileceğiniz bazı önlemleri sizler için hazırladık. Peki, bebeklerin yüzündeki kızarıklık nasıl geçer? İşte bebeklerde kızarıklık tedavisi…

Bebeklerin hassas ciltleri kızarıklık, kabarma ve pişik gibi problemlere yatkındır. Yenidoğan döneminden 2 yaşına kadar ciltlerinde bariyer işlevi yetersiz kaldığından dışarından gelen her türlü alerjenden kolayca etkilenirler. Bebek cildini dış ortamla tanıştırırken onu yeteri kadar korumak önemlidir. Peki, bebeklerin yüzündeki kızarıklık nasıl geçer? İşte bebeklerin yüzündeki kızarıklıkları iyileştirecek bazı ipuçları…

Bebeklerin Yüzündeki Kızarıklık Nasıl Geçer?

Anne ve babaların yanlış bakım ürünleri tercih etmesi bebeklerde yan etki olarak kızarıklık oluşumunu tetikleyebilir. Örnek olarak; cildin PH değerine zarar verecek sabun, cildin kurumasına ve kızarıklara yol açabilir. Bebeklerin cildindeki kızarıkların kabarma şeklinde görülmesi de oldukça normal bir durumdur. 

İşte bebeklerin yüzündeki kızarıklık nasıl geçer sorusunun cevaplarını madde madde aşağıda sıraladık.

Bebeklerin cildi hassas ve narin olduğundan kullandığınız sabunlar ciltte kuruma ve kızarıklara neden olabilir. Bu durumu önlemek için bebeğinizin cildini tahriş etmeyecek süt sabunları kullanın.

• Bebeğinizin cildini güneş ışınlarından koruyun. Onların hassas ciltlerine uygun güneş koruyucu losyonlar kullanın.

Cilt kuruluğu nedeni ile kızarıklık ve kabarma ortaya çıkabilir. Bu nedenle bebeğinizin cildini yatıştıracak onarıcı bir krem uygulayın.

Sıcak hava şatlarında bebeğinizin cildini kızarık ve tahrişlerden korumak için pamuklu ve ince kıyafetler giydirin.

Kıyafetlerini onun hassas tenine uygun deterjanlarla yıkayın. Yoğun kimyasal deterjanları kullanmaktan kaçının.

• Cildine zarar verebilecek yağlı losyonları kullanmayın. 

Emzirme sürecindeyseniz bebeğinize süt aracılığı ile geçebilecek baharatlı ve yağlı gıdalardan kaçının.

• Yüzünü ıslak bırakmayın ve kuru kalmasına özen gösterin.

Çoğunlukla 2-6 haftalık bebeklerde sık rastlanan kızarıklar kısa sürede ortadan kaybolurlar. Bunun yanında bazen kızarıklık bir enfeksiyonu ya da farklı bir sağlık sorununa işaret edebilir. Bebeğinizin cildinde kızarıklıklara ek olarak içi dolu kabarcıklar, iştah kaybı, ateş, öksürük veya farklı döküntüler baş gösteriyorsa bebeğinizi doktora götürmelisiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Bebeklerde Grip Nasıl Geçer? Bebeklerde Grip Belirtileri ve Tedavisi…
Yenidoğan Bebeklerde El ve Ayak Soğukluğu Neden Olur?
Bebeklerde Konak Nasıl Temizlenir?

Popüler İçerikler

İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi