Bebeklerde Grip Nasıl Geçer? Bebeklerde Grip Belirtileri ve Tedavisi…

Anneler kış ayları ile birlikte bebeklerini gripten korumak için canla başla uğraşırlar. Ancak bulaşıcı olan grip enfeksiyonları hiç beklenmedik anda onları kolayca etkileyebilir. Grip, virüslerin sebep olduğu boğaz, burun ve akciğer enfeksiyonlarıdır. Bazen yetişkinlerin bile zor atlattığı grip, bebeklerde şiddetli belirtilere neden olurken savunmasız vücutları hastalıkla uzun süre mücadele etmek durumunda kalabilir. Peki, bebeklerde grip nasıl geçer? Bebeklerde grip belirtileri ve tedavisi…

Solunum yolu rahatsızlığı olan grip, influenze virüsünün yol açtığı bulaşıcılık oranı yüksek bir hastalıktır. Küçük bebekler ve çocukların bağışık hücreleri yeterli seviyede olmadığından bu tip rahatsızlıklarda hastanede yatışlara yol açan ciddi sorunlarla karşılaşabilirler. Sıklıkla burun akıntısı ile başlayan grip, çocuklarda daha ağır ve uzun seyreder. Bebeklerde antibiyotik kullanımı sakıncalı olduğundan doktorunuz gerekmediği sürece önermez.  Grip bebeklerde ciddi komplikasyonlara sebep olabilir. Bu nedenle bebeğinizi mutlaka çocuk doktoruna götürmeli ve doktorunuzun önerilerinin dışına çıkmamalısınız. Peki, bebeklerde grip nasıl geçer? İşte bebeklerde grip belirtileri ve tedavisi…

Bebeklerde Grip Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerdeki grip belirtileri yetişkinlerde meydana gelen belirtilerden farksızdır. Bebeğiniz grip olduğunda aniden ateşi 38 derecenin üzerine çıkabilir. Ateş dışında bebeklerde görülen grip belirtileri şöyledir;

• Halsizlik

• Burun akıntısı ve burun tıkanıklığı

• Bulantı kusma

• Baş ağrısı

• Kas ve eklem ağrısı

• Titreme

Grip belirtileri nezle ve soğuk algınlığından farklıdır. Bu hastalık influenze virüsünden kaynaklanır ve grip, nezle ye da soğuk algınlığına göre daha uzun ve ağır geçer. Grip belirtileri bebeklerde yetişkinlere göre daha ağır seyredebilir.

Bebeklerde Grip Nasıl Geçer?

• Bebeklerde grip tedavisinde anne sütü antibiyotik tedavi niteliği taşır. Bu açıdan anne sütü ile beslenen çocuklar pek çok hastalığı daha rahat atlatabilirler. Anne sütü içinde bulunan yağ, protein, karbonhidrat ve vitaminler bebeğinizin griple mücadelesine büyük katkı sağlar. Dolayısıyla grip olan bebeğinizi bol bol emzirmek tedavi sürecini hızlandırmaya yardımcı olur. 

• Emzirme esnasında bebeğinizin nefes alışını kolaylaştırmak için başınızı biraz yükseltmeye özen gösteriniz. 

• Bulunduğu odanın sıcaklığına dikkat etmek önemlidir. Sıcaklık 22-23 dereceye sabit hale getirilmelidir.

• Bu süreçte bebeğinizin ateşini sık sık kontrol etmeye özen gösterin. 38 derece üzeri ateş, bebekler açısından oldukça risklidir. 15 dakikada bir vücut ısısını kontrol etmeniz gerekir. Eğer titreme ve geçmeyen ateş var ise acilen doktora başvurunuz.

• Bebeğinizin burun tıkanıklığını açmak için banyo yaptırabilirsiniz. Banyo sırasında buhar üst solunum yollarının açılmasını ve bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olacaktır.

• Bebeğinizin solunum yollarının rahatlaması için buhar makinesinden faydalanın. Buhar makinesine birkaç damla okaliptüs yağı ekleyerek bebeğinizin nefes alışını kolaylaştırabilirsiniz. 

• Yenidoğanlar hariç daha büyük bebekler ya da çocuklar acil durumlarda antibiyotik kullanabilirler. Bebeğinizin kullanacağı antibiyotiğin miktarını doktorunuz bebeğinizin kilosuna göre programlayacaktır. Çeşitli yan etkileri önlemek için antibiyotik kullanımı hakkında çocuk hastalıkları uzmanından yardım almak gerekir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yeni Doğan Bebeklerle İlgili Aklınıza Bile Gelmeyen Bu 15 Gerçek Ufkunuzu Bir Değil, Bin Kat Açacak!
Bebekler Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz 25 Şaşırtıcı Gerçek

Popüler İçerikler

Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!