Bebekler neden ağlar?

Yeni doğmuş sağlıklı bebekler dahi günde 1 ila 3 saat arası ağlayabilir. Yeni anne ve baba olmuş ebeveynler bebeklerinin neden ağladığını ve ne istediğini anlamakta güçlük çekerler.

Acaba karnı mı aç, susadı mı, üşüyor mu, sıkılıyor mu veya kucağa mı alınmak istiyor?

Bebekler genellikle niye ağladıkları ve nasıl sakinleştireceklerini anlatmaya çalıştık.

Bebeğinizi daha iyi tanıdığınızda ve ağlama şeklini ayırt edebildiğinizde, bebeğinize istediğini verebilecek duruma gelmiş olacaksınız.

Benin karnım acıktı!

Yeni doğmuş bir bebek genellikle karnı acıktığı için ağlar. Bebeğinizin midesi küçük olduğundan bir seferde fazla gıda alamaz. Dolayısı ile bebeğinizi ağladığı zaman doyurmalısınız.

Bezim kirlendi!

Bazı bebekler bezlerinin kirlenmiş olmasına aldırış etmez. Özellikle ciltleri hassas olan bazı bebekler ise bezleri kirlendiğinde derhal haber verir. Bebeğinizin bezinin fazla sıkı olup olmadığını veya kıyafetinin rahatsız edip etmediğini de kontrol edin..

Terledim - veya üşüdüm

Elinizi karnına koyarak(el veya ayaklarını dikkate almayın, çünkü bunlar genellikle biraz soğuk olur) bebeğinizin yatağında terleyip terlemediğini veya üşüyüp üşümediğini kontrol edin. Bebeğiniz terlemişse bir battaniyeyi üzerinden alın. Eğer üşümüşse üzerine bir battaniye daha örtün. Bebeğinizin yattığı odadaki sıcaklık yaklaşık 18 derece olmalıdır.

Beni kucağına al!

Bebeğiniz bazen sadece kucağa alınmak istediğinden ağlar. Endişelenmeyin, ilk aylarda bebeğinizi sıkça kucağınıza alarak „şımartmanız' gerekmez. 'Ana kucağı' (taşıma bezi) sayesinde bebeğinizi her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz. Böylelikle başka işleri de halledebilmeniz için elleriniz serbest kalır.

Sakinliğe ihtiyacım var

Yeni doğmuş bir bebek için birden fazla olayın gerçekleşmesi ona fazla gelebilir. Bu durumdaki ağlaması „yeter' anlamına gelmektedir. Bebeğinizi sakin ve sessiz bir yere yatırdığınız takdirde kısa bir süre sonra uyuyacaktır.

Hastayım

Hasta olan bir bebek diğer zamanlardakinden farklı bir şekilde ağlar. Bu durumdaki ses daha yüksek ve acil bir ağlama sesidir. Herhangi bir şeyin yolunda olmadığı hissine kapıldığınız an doktorunuzu veya ebenizi arayın. Bebeğiniz ağlamadan dolayı nefes alma zorluğu çekiyorsa, ağlamaya kusma, ishal veya kabızlık eşlik ediyorsa muhakkak doktorunuzu aramalısınız.

Bir şeylere ihtiyacım var ama ne olduğunu bilmiyorum

Birçok bebeğin sürekli ağladığı dönemler olur ve buna da bazen kolik (gaz sancısı) denir. Gaz sancısının üstesinden gelmek zor olabilir ve patentli bir ilacı yoktur. Ancak bu durumun 3 aydan fazla sürmediğini bilmek sizi rahatlatabilir.

Popüler İçerikler

Efsane Boksör Mike Tyson, YouTuber Jake Paul'a Neden Mağlup Oldu?
Mike Tyson Kaybetti: Tarihi Mike Tyson - Jake Paul Maçında Neler Oldu?
Acun Ilıcalı Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Yeni Takımı Slovenya'dan