Bebekler Ne zaman Sünnet Ettirilmeli? Sünnet Yaşı Kaçtır?

Sünnet için belirlenen ideal zaman çocuğun psikolojik travma yaşamayacağı bir dönemi kapsar. Aynı zamanda bakım ve iyileşme sürecinin kolay olması gibi avantajlar sağlaması nedeniyle sünnet yaşı anne ve babaların üzerinde durduğu konulardan biridir. Teorik açıdan her yaş grubu erkek çocuklara sünnet yapılması mümkün olup 3-6 yaş arası çocuklara sünnet tavsiye edilmemektedir. Öyleyse bebekler ne zaman sünnet ettirilmeli? Sünnet yaşı kaçtır? İşte sünnet yaşı hakkında bilinmesi gerekenler…

Erkekliğe ilk adım olarak tabir edilen sünnet, günümüzde hijyen ve sterilizasyonun ön plana çıkığı hastane ortamında kısa sürede yapılmaktadır. Özellikle yenidoğan dönemi dışında yapılan sünnet operasyonlarının genel anestezi altında yapılmasını öneren uzmanlar 3-6 yaş arası çocuklarda kimlik gelişiminin üst noktada olduğu dönemde yapılmamasının da altını çizmektedir. Peki, bebekler ne zaman sünnet ettirilmeli? Sünnet yaşı kaçtır? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

Bebekler Ne Zaman Sünnet Ettirilmeli?

Sünnet yaşı kaçtır? Sorusu her erkek çocuk sahibi ebeveyni yakından ilgilendiren bir konudur. Sünnetin 2500 gram bebeklerin doğumunu takiben 1 gün sonra yapılmasında bir sakınca bulanmaz. Doğumdan sonra ilk birkaç gün içinde sünnet olmayanlar bebekler ilk bir ay içerisinde sünnet olabilirler. Ayrıca yenidoğan döneminde kaçırılan sünnet 4-18 aylık dönemde de yapılabilir. 

Çocukluk döneminde ise sünnet için en doğru zaman 2 yaşından önce veya 6 yaşından sonrasıdır. Bu yaş aralığı çocuklarda cinsel organına yapılan cerrahi bir müdahale, çocuğun psikolojik gelişimini sekteye uğratabileceğinden sünnet ettirmemek daha doğru olacaktır.

Genel ve Lokal Anesteziye Dair

Genel anestezi ile yapılan sünnet çocukların korku duymalarının ve travma yaşamalarının önüne geçer. Bu sebeple oldukça önemli bir cerrahi operasyon olan sünnetin genel anestezi altında yapılmasında fayda var. Genel anestezi sırasında çocuğa ilaç verilir ve uyutulur. Çocuk hiçbir acı hissetmeden başarı ile operasyon gerçekleşir. Ancak Operasyon öncesi çocuğun tüm kontrolleri yapılır ardından doktor onay verirse anestezi uygulanabilir. 

Yenidoğan döneminde ise yalnızca lokal anestezi ile sünnet gerçekleşir. Bu süreçte bakım son derece kolaydır ve iyileşme süreci de oldukça hızlıdır. Lokal anestezi ile bölge uyuşturulduktan sonra bebeğin sünneti yapılabilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Bebekler Diş Çıkarırken Ateş Nasıl Düşürülür?
Sallamadan Bebek Nasıl Uyutulur?
Bebeklerin Yüzündeki Kızarıklık Nasıl Geçer?

Popüler İçerikler

Yarışmaya Katıldıktan Sonra Başından Vurulan Mutlu Kaya'nın "Başardım" Paylaşımı Duygulandırdı!
Köylü Fenomenlerin İçerik Kavgası Tartışma Yarattı
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Trabzonspor Derbisi Öncesi Kritik Açıklamalar!