Bebeğini Bekleyen Anne Adaylarını Böyle Alalım: Anne Karnında Bebeğinizi Mutlu Etmek İçin Yapmanız Gerekenler

Hamile kadınları bu ortalama 9 ay süren süreçte pek çok şey bekliyor. Aynı anda hem mutluluk hem de endişe hissedebilmek bu dönemde mümkün. Tabii istiyoruz ki daha şimdiden bağ kurduğumuz bu minik can içerde de mutlu olsun. Bakalım neler yapmamız gerekiyormuş?

Kaynak: Şifa Bul

Anne ve bebek arasındaki bağ, bebek daha dünyaya gelmeden önce başlıyor ve hamilelik sürecinde stres, mutluluk gibi pek çok durumu anlayabiliyor bebek. Onu daha mutlu edebilmek için yapabileceğimiz pek çok şey var aslında.

1. Hamileliğin 13 ve 15. haftaları arasında bebek farklı tatları ayırt etmeye başlıyor. Bebeğin içinde büyüdüğü amniotik sıvı annenin yediği gıdaların tadını alır. Bebek de bu sıvıyı yuttuğunda, annenin yediklerinin tadını alır. Bu yüzden farklı gıdalar yerseniz bebeğiniz de mutlu olacaktır.

Ne kadar sağlıklı gıdalarla beslenirseniz, bebeğiniz de karnınızdayken sağlıklı beslenmeye o kadar alışacaktır.

2. Bebeğiniz karnınızda bastıracak kadar büyüdüğünde ısı değişimlerini algılamaya başlar. Bu nedenle soğuk ya da sıcak duş almak bebeğinizi rahatsız edebilir. Ilık duş almak hem bebeğiniz hem de sizin için çok daha iyi ve sağlıklı olacaktır.

Ayrıca akan su sesi de bebeği rahatlatır. Bu yüzden duşta karnınıza ılık su tutmayı deneyebilirsiniz.

3. 8. haftadan itibaren bebeğin dokunma hissi gelişmeye başlar ve 20. haftanın ardından artık dışarıdan gelen dokunuşları da hissedecek kadar büyümüş olur. Bu sebeple karnınızı hafifçe ovalamak bebeğinizle iletişiminizi güçlendirecek ve onu mutlu edecektir.

Ayrıca bu, babanın da bebekle iletişim kurması için etkili bir yöntem.

4. Bebekler genellikle gebeliğin 25-26. haftalarında dışarıdan gelen sesleri ayırt etmeye başlarlar. İçeriden en sık ve en berrak şekilde duyduğu ses anne sesi olduğundan, bebeğin ilk tanıdığı ses anne sesidir. Annesinin sesini duyan bebek de her şeyin yolunda olduğunu hissedip rahatlar.

5. Hamilelikte müzik dinlemek pek çok açıdan faydalıdır. Anne, müzikten aldığı keyifle serotonin hormonu salgılar. Bu mutluluk hormonu da doğrudan bebeğe geçer. Ayrıca bebek açısından müzik dinlemek beyin gelişimini hızlandırır ve duyuları uyarır.

Bu sebeple başta klasik müzik olmak üzere pek çok farklı enstrüman ve insan sesinin kullanıldığı bir müzik deneyimi yaşatmanız faydalı olacaktır. Sadece sesi çok açmamaya dikkat edin.

6. Doktorunuzun onayını aldıktan sonra hafif egzersizler yapmanın pek çok faydası var. Hafif kardiyo, yoga ve hamile pilatesi en uygun olanları.

Anne düzenli kardiyo egzersizi yaptığında bebeğin kalbi daha iyi gelişir ve güçlü olur. Ayrıca kalp ritmini düşürerek bebeğin strese girmemesini sağlar.

7. Gebeliğinizde bol bol dinlenin. Çünkü sizin dinlenmeniz bebeğinizin hareketlenmesi için bir fırsattır.

Siz dinlenirken bebeğin hareketleri engellenmez ve yeni hareketler denemeye başlar. Siz uzanıp dinlenirken onun daha çok hareket etme sebebi tam olarak budur. Mümkün olduğunca sol tarafınıza uzanmanız bebeğinize giden kan akışının artmasını sağlar.

8. Annenin kahkaha atması karın kaslarının kasılıp gevşemesine, bu da bebeğin bir trambolin üstündeymiş gibi zıplamasına sebep olur. Böylece o da sizin mutluluğunuza ortak olmuş olur.

Siz ne kadar iyi hisseder ve mutlu olursanız, bebeğiniz de o kadar mutlu olur.

Videonun tamamına buradan ulaşabilirsiniz:

Türkiye'de Pandemiyle Daha Görünür Olan Eğitimde Fırsat Eşitsizliğinin Geldiği Noktanın Farkında mısınız?
Orta Asya'dayken Çeşitli Şamanizm Adetleri Uygulayan Türkler Şaman Ayinini Nasıl Yapıyordu?
İki Asırdır Bilimsel Dayanak Bulamayan Aşı Karşıtları Koronavirüs Salgını Karşısında Ne İstiyor?

Popüler İçerikler

ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı