BBC Türkçe editörü Murat Nişancıoğlu, Soma'da AKP'ye tepki gösteren madenci yakını kadınlarla ilgili haberin 'tezgah' olduğu iddialarıyla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. Nişancıoğlu, 'BBC Türkçe, muhabirinin ve haberinin arkasındadır' dedi.
BBC Türkçe'de 15 Mayıs tarihinde yayınlanan ve Soma'da ölen işçilerin ailelerinin AK Parti'ye yönelik tepkilerin yer aldığı 'AKP işten atma tehdidiyle oy topladı' başlıklı haberle ilgili bazı medya organlarında iddialar yer almıştı.
Görüntülerde konuşan kadınların Gezi eylemcisi olduğu ve başörtü takılarak AK Parti karşıtı olarak konuşturulduğu iddia edilmiş, BBC Türkçe, haberi yapan Muhabir Rengin Arslan ve videoda konuşan madenci eşleri aleyhine kampanya başlatılmıştı.
BBC Türkçe Editörü Murat Nişancıoğlu Twitter'dan iddialara açıklık getirdi.
Nişancıoğlu'nun açıklaması şöyle:
'Dün bazı yükümlülüklerim olduğu için pek ortalıkta değildim. Fakat şimdi çok geç olsa da bazı şeyleri söylemek ve süren bir saçmalığa son vermek gerekiyor.
Dün bazı medya organlarında BBC Türkçe'ye ve muhabiri Rengin Arslan'a saldıran yazılar çıktı.
Bu çirkin suçlamalar bir ihtimal bu gün de sürebilir. İddiaların tümü asılsızdır.
BBC Türkçe Rengin Arslan'ın haberinin tümüyle arkasındadır. Soma'da AKP'yi eleştiren görüşler dile getiren kadın bir madenci eşidir. Asılsız saldırıda bulunan bu medya ölçüyü o derece kaçırmıştır ki, bizim kendisini ölen bir işçinin eşi olarak sunduğumuzu da uydurmuştur.
Rengin Arslan'ın haberinde bunu söyleyen tek bir kelime yoktur. Görüntüde konuşan kadın kocası sağ olan bir işçi eşidir.
Kimliği de sonradan teyid edilmiştir. BBC Türkçe'ye ve Rengin Arslan'a ve tabii videoda görünen kadına karşı başlatılan böylesine çirkin seviyesiz ve yalana dayalı saldırılarla ilgili daha ayrıntılı açıklamayı bilahere yapacağım.'
CNN Türk