BBC Arşivlerinde Türkiye: 1965 Yılından Trabzon Görüntüleri

BBC muhabiri Cathal O'Shannon, 1965 yılında TV için hazırladığı haberde, Trabzon'un tarihinden yola çıkarak, kentte yaygın olan batıl inançları araştırıyor.

Popüler İçerikler

Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Ateşe Düşmeyen Kimseyi Bırakmayan Yılmaz Morgül Şarkısı Kaldırılınca Çareyi Mert Demir Gibi Söylemekte Buldu
YORUMLAR
08.01.2018

Oryantalizmin leş yansımaları. Goruntudeki yerler Trabzona ait değil insanlarin farklı bir coğrafyadan olduğunu herkes anlayabilir. 1965 yılında hangi motivasyonla Trabzon hakkında kara propaganda yapma gereği duyulmuş acaba.roma imparatorluğunun son varisligini yapmış (pontus)bir yer ve bu yüzden bölgede definecilik faaliyetleri de efsaneleri de çoktur.ama videoda gösterilen saklabanliklarin ne Trabzon Türkleri ne de söylendiği gibi yerel Rum halkla iliskisi vardır.zahmet edip trabzonun haritada yerine bakmislardir yoksa eminim Trabzon çöllerini ve 1965 de deveye binen trabzonlularin olduğunu da iddia ederlerdi.

09.01.2018

oryantalizmin dozu öyle kaçmış ki... kafa yapmış , adam bile gülüyor konuşurken, ulan ben ne saçmalıyorum b.. çıkardık resmen... falan diye.

Pasif Kullanıcı
08.01.2018

coğrafya,elbise, lisan, sahil, insanlar ve anlattıklarının Trabzon'la bir alakası yok,batı karadeniz gibi duruyor. 65 yılı neredeyse bizim sıçrama dönemimizdi, orada o kadar basitçe kayıt almak mümkün değil başka bir muhabbet var ama söz konusu şehir Trabzon, Türk halkı ve İslamiyet olunca vede kamera ingilizlerin elindeyse kesinlikle saçma sapan bir algı ve amaç vardır.

08.01.2018

Buranın Trabzon olmadığı kılık kıyafetten , müzik enstrümanlarına kadar belli . Yalan haberin zamanı yokmuş demekki ,eskiden de varmış .

TÜM YORUMLARI OKU (15)