Bazı Marketler Genelge Bahanesiyle Ped Satışına Yasak Getirdi; Sosyal Medya Ayaklandı!

Sosyal medyada bazı kullanıcılar, tam kapanma genelgesini gerekçe gösteren marketlerin ped satışını kafalarına göre yasakladıklarını iddia etti. İddialarla birlikte Twitter'da #PedYasaklanamaz etiketi TT oldu. Etiket altında 50 binden fazla paylaşım yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, yayımladığı genelge ile 7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin satışına yasak getirmişti.

Genelgede temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabileceği belirtilmişti.

Genelgenin hayata geçtiği gün sosyal medyada bazı kullanıcılar kendilerine ped satışının yapılmadığını söyledi. 👇

Yaşananlara Twitter'da #PedYasaklanamaz etiketi altında tepki gösteriliyor.👇

Ekşisözlük'te paylaşılan bir market fotoğrafı 👇

Öte yandan bazı kullanıcılar sorun yaşamadan ped alabildiğini belirten paylaşımlar yaptı. 👇

Bunlar da ilginizi çekebilir 👇

Fransa'nın Ardından İngiltere de Türkiye’yi Kırmızı Listeye Aldı
Soylu'ya Göre Bahçeli de Suçlu: MHP Lideri 'Elleri Arkada' Şehitlik Ziyaret Etmiş
Ülkenin Güzellikleri Cengiz İnşaat'a Emanet: Yurdun Dört Bir Yanından Doğa Talanı Manzaraları

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
07.05.2021

Hayır olayın yalan olduğunu iddia edenler sanırım daha önce bu ped ile takıntısı olanlara hiç rastlamamışlar. Ulan siyah poşette satma zorunluluğu getiren mi dersin, prda burda tweet mesaj atıp ben görmek zorunda mıyım diyenler mi dersin. Bu tabii ki genel bir uygulama değil ama fırsattan istifade bu hayvanlığı yapanlar var ve sen buna yalan diyemezsin.

08.05.2021

Bir erkek olarak kadınlara ricada bulunuyorum; Bu tarz saçma sapan uygulamalar yapan (pad satmayan veya sansür uygulayan) marketleri protesto edin. Bir daha oradan hiçbir şey almayın. Gerekirse daha fazla mesafe giderek, bu tarz saçma sapan uygulamalar yapmayan marketlerden alışveriş yapın. Bir işletme sahibi olarak söylüyorum, hiçbir işletme ciddi paralar kaybetme pahasına böyle uygulamalarda bulunamaz. Siz pad almayıp, diğer yeme ve içme gibi ihtiyaçlarınızı alırsanız bu tarz uygulamalara devam ederler. Nasıl ki siyasetçiler oy kaybetmekten korkarak halkın tepkilerini gözardı edemiyorsa, işletmelerde para kaybetmekten korkarak halkın tepkisini gözardı edemez. Aynı ricayı erkeklere de bulunuyorum. Erkeklerde pad satılmayan yerlerden hiçbir alışveriş yapmasın.

07.05.2021

Buna yasak getiren kişinin akli melekeleri sorgulanmalı gerçekten.

TÜM YORUMLARI OKU (59)