Bazı Ailelerin Çocuklarını Yanlarına Almadan Tatile Çıkması İnsanları İkiye Bölen Bir Tartışma Başlattı

Malum tatil sezonundayız ve insanlar tatil planı yaparken pek çok koşulu dikkate alıyor. Bazı aileler tatile çocuklarıyla çıkarken bazı çiftler de dinlenmek ve baş başa kalmak için çocuklarını kendi ailelerine emanet edebiliyor. İşte ikinciyi tercih eden aileler yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş durumda.

Tatil sezonunda herkesin tatil anlayışı ve planı farklı oluyor.

Kimileri dinlenmek için, kimileri gezip görmek için, kimileri ise farklı bir deneyim için tatile çıkıyor. Her amaca göre planlanan tatil de farklı oluyor haliyle. Bazı aileler çocuklarına yeni deneyimler ve anılar kazandırmak için tatile onlarla çıkarken, bazı aileler de çocuklarından biraz uzaklaşıp dinlenmek isteyebiliyor.

Çocuksuz kişiler için özel oteller ve tatil komplekslerinin sayısı giderek artıyor.

Hem ülkemizde, hem de dünyada tatilde çocuklardan uzak kalmak isteyenler için özel yerler var.

Ekşi Sözlük'teki "bebeğini bırakıp tatile giden çift" başlığını açıp böyle bir tatil tercih eden aileye küfür ve hakaretler eden kişi insanları ikiye böldü.

Bir Twitter kullanıcısı bu yazıya tepki gösterdi.

Kendi ebeveynlik deneyimini aktardı ve çocukların bağımsız birer birey olarak yetişmeleri için böyle durumların zaruri olduğunu dile getirdi.

Kendisine katılanlar, bağımlı ebeveyn çocuk ilişkisini eleştirenler çoğunluktaydı.

Ekşi Sözlük'te de, Twitter'da da insanlar bu konu hakkında iki ayrı zıt gruba bölündü.

Yaşlanınca baksın diye çocuk yapınca böyle hesaplar yapılıyor demek ki.

Her ailenin çocuk yetiştirme tarzı farklı olabilir elbette.

Ancak her insani ilişkide sınırlar ve alanlar olması muhtemelen en sağlıklı olanı.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Fransa ve Türkiye'deki Özel Okul Öğrencilerini Karşılaştıran Kadın Sosyal Medyada Tartışma Yarattı!
Sınavla Hemşirelerin Doktor Olmasını Savunan Kullanıcının Beyin Yakan Paylaşımı
Sevgilisi Varken Arkadaş Oldukları İçin Eski Manitasında Kaldığını Söyleyen Kullanıcı Tartışma Yarattı

Popüler İçerikler

Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
14.07.2022

Şu entry giren bakıcılı birey umarım okursun burayı, muhtemel o tatile giden çiftin bakıcısı yok, sen 2. tatil planını yapabilecek kadar madden rahatsın belli ki ve yine kuvvetle muhtemel gidebilecekleri tek tatili dinlenmek için kullanmak istemişler hani senin şu bakıcın varken yapabildiğin aktivite var ya işte o :) Bakıcısı olan bir bireyin bebeklerini kan bağı olan bir büyüğe bırakmasını eleştirmesi de nerden baksan hadsizlik.

14.07.2022

Hani bir laf vardır ya " herkes iş yeri açabilir ama esnaf olamaz " bunun aynısı anne , baba içinde geçerli. Herkes çocuk sahibi olabilir ama iyi bir anne , baba olmak ayrı bir şeydir. Çocuğunun gelişiminden , mutluluğundan önce kendi çıkar ve mutluluğunu düşünen hatta sadece kalıplaşmıs hayat düzenine ayakta uydurmak için çocuk yapan , evladını bütün sorumluluklarının tepesine yerleştiremeyen hiçbir kadın/erkek iyi bir ebeveyn olamaz. Bununla beraber ilerleyen zamanlarda evladı bir yük olarak gören ve evladına bunu hissettirenler rica ediyorum çocuk sahibi olmasinlar. Hiç kimse evlenmek ve cocuk sahibi olmak zorunda degil.

14.07.2022

Şu yazıyı yazan ekşiciyi ben ……. neyse. Benim 14 aylık oğlum var, kendim bakacağım diye ofisimden ayrıldım, hem evden çalışıyorum, hem bebek bakıyorum ve hem ev işi yapıyorum. İlk tatilime de bebeğimi gaaaayet anneme bırakarak gittim. Bu ay sonu da bebeğimizle beraber gideceğiz, planımızı yaptık. Anne olmak baba olmak sürekli yorgun, uykusuz olmak demek. Çelik gibi bir sabrınız olması gerek. Ben yoruluyorum. Bebeğime KENDİM bakıyorum.(Doğumdan sonra 10. günde bebeğimi alıp evime geçtim annemden) Yorulunca da paşa paşa bırakır tatilimi de yaparım, gezerim de. Boş konuşmuş. Zamanı gelsin görür bakalım 😒

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ