Bazen Bizi Gıcık Etse de Yüreği Sevgi Dolu Babalarımızın Aslında Hep Bizim İyiliğimizi Düşündüğü 10 Durum

Gün gelir, babalarımızın bizi sinir eden bazı davranışlarıyla karşılaşırız... Aslında bu davranışlar onlardan gelen birer hediye olabilir. Çünkü babalarımızın her zaman en iyi niyetle hareket ettiğini ve bizim iyiliğimizi düşündüğünü hatırlatmak önemlidir. Babalarımızın aslında hep bizim iyiliğimizi düşündüğü 10 durumu sıraladık. Keyifli okumalar!

1. Hastalanmamamız için sürekli temiz olmamız konusunda bizi uyarmaları...

Dışarıdan eve geldiğimizde hemen elimizi yüzümüzü yıkamamız gerektiğini daha küçükken bize söylerler. Sanki tüm mikropları eve getiriyormuşuz da herkes hasta olacakmış gibi... İşin gerçeği böyle aslında, sırf hastalanmamamız ve sağlığımızı korumamız için bizi uyarıyorlar.

2. Abur cubur yememize sağlığımızı düşündükleri için sıcak bakmamaları...

Cips, şekerleme ve çikolata gibi abur cuburları yememize çoğu zaman karışırlar. Halbuki hepsi çok lezzetli şeyler değil mi... Ancak yaş ilerledikçe anlıyoruz ki bu tür yiyecekleri tüketmemiz sağlığımıza zarar veriyor. Babaların bir bildiği var demek!

3. Biz araba sürerken olası kazaları engellemek istemeleri...

Babalarımız yan koltukta durur ve hep araba sürmemize müdahale ederler. Aslında tek amaçları dikkatli bir sürücü olmamız ve olası kazaları engellemektir.

4. Uzun geçen telefon konuşmaları esnasında bize bıyık altından gülmeleri...

Babalarımız telefonda çok konuşmamamızı ve derslerimize odaklanmamızı söylerler. Zaman geçtikte telefonla uğraşmayıp ailemizle vakit geçirmemiz gerektiğini daha iyi anlıyoruz ve babalarımıza bu konuda hak vermeye başlıyoruz.

5. Hisleri kuvvetli olduğu için bizi aniden eve çağırmaları...

Şurada ne güzel iki lafın belini kırıyoruz, eve biraz geç gidebiliriz değil mi? Babalarımızın içine doğuyor olsa gerek, eğlencenin uzayacağını anlıyorlar ki eve gelmemizi söylüyorlar hemen.

6. Paramızı doğru harcamamız için alışveriş yaparken dikkatli olmamızı söylemeleri...

Alışveriş keyfi yaparken babalarımızın ne almamız gerektiğini bize söylemeleri bazen canımızı sıkar ama paramızı elimizde tutmamız için bize mutlaka tavsiyeler verirler.

7. Zor sorular sorarak bizi düşünmeye teşvik etmeleri...

Babalarımız bize zor sorular sorarak bizi düşünmeye teşvik ederler. Başta neden bizi bu kadar zorladıklarını anlamayız ancak bir süre sonra anlarız ki bu sorular bakış açımızı değiştirerek bizi geliştirecektir.

8. Tamir işlerinde el becerimizin artması için hep yanlarında durmamızı istemeleri...

Babalarımız beceriklidir ve tamir gerektiren işlerde hep onun olmasını isteriz ancak bizim de el becerimizin artması için hep yanlarında durmamızı isterler.

9. Hatalarımızdan ders çıkarabilmemiz için bize her zaman nasihat vermeleri...

Babalarımız hayatta görebileceğimiz en tecrübeli insanlar olabilirler. Onlar da kendi deneyimlerinden yola çıkarak hem hata yapmamızı engellemek hem de hatalarımızdan ders çıkarabilmemiz için bize hep nasihat verirler.

10. Cesaret kaynağımız olmaları ve her zaman bizi desteklemeleri...

Korktuğumuzda, geri çekilmek istediğimizde babalarımız her zaman bize destek olurlar. Bazen konfor alanımızdan çıkmak istemeyiz ancak babalarımız hep atılgan olmamızı ve bize cesaret verip girişken olmamızı sağlarlar.

Yani anlayacağınız o ki; baba yüreği değişmez, biz bakış açımızı değiştirelim!

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti