Bazen Baktığımız Güzellikleri Göremiyoruz: Doğanın Bize Armağanı 8 Şey

İnsanoğlu olarak, doğanın bize sunduğu armağanların farkına her zaman varamayabiliyoruz. Çoğu zaman doğadaki yaşamın devamlılığı için hayati öneme sahip olan, hayatımıza kattığı sayısız güzellikle dikkat çeken bu armağanların her biri korunmaya ve iyi bakılmaya değer. Doğanın bize sunduğu muhteşem armağanlardan sekizini  sizin için listeledik.

İyi okumalar!

1. Meyveler!

Rengarenk görüntüleri ve muhteşem tatları ile doğanın bize en değerli hediyeleri arasında bulunan meyveler, tüm güzel yönlerinin yanında insan sağlığı için de oldukça faydalı! Vücudumuzun alması gereken vitaminlerin büyük çoğunluğunu içeren meyveler, hücrelerimizin yenilenmesinde ve bağışıklık sistemimizin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

2. Güneş ışığı!

İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu D vitaminini karşılayan güneş ışığı, dünyamızdaki hayatın devamlılığı için de hayati nitelik taşıyor. Aynı zamanda sosyal bir canlı olan insanın ruh sağlığının korunması için de güneş ışığına ihtiyaç duyduğu, bir gerçek. Tıpkı doğadaki canlıların büyük çoğunluğu gibi, insanlar da yaşamak için güneş ışığına muhtaç!

3. Yağmur!

Yağmur; sesi, kokusu ve görüntüsüyle insan bedeni üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahip olduğu bilimsel araştırmalarla doğrulanmış, muhteşem bir doğa olayı. Dahası, toprağın ıslanması ve ağaçlar ile diğer bitkilerin doğup serpilmesi için gerekli ortamın sağlanmasında hayati öneme sahip. İnsanın hormonal dengesinin sağlanması, B12 ihtiyacının karşılanması ve saçlarımızı daha da sağlıklı hale getirmesi; yağmurun faydalarından birkaçı.

4. Akarsular!

Bildiğiniz üzere, belli bir yatağın üzerinde, bir eğim boyunca akan sulara 'akarsu' deniliyor. Akarsular, göze hitap eden harika görüntülerinin yanı sıra genellikle tatlı su kaynağı olmaları nedeniyle temel su kaynağı olarak kullanılabiliyor. Tarım faaliyetlerinin devamlılığında önemli rol oynayan akarsular; enerji, turizm ve gıda sektörlerine de büyük fayda sağlıyor.

5. Günbatımı!

Güneşin ufukta yavaş yavaş gözden kaybolurken ışığıyla gökyüzünü turuncuya boyaması, ortaya her zaman izlenmeye değecek bir görüntü çıkarıyor. İnsan psikolojisi için de faydalı olduğu bilinen günbatımı, gündelik hayatımızı zenginleştiren sayısız güzellikten biri.

6. Çiçekler!

Doğanın bize en büyük armağanlarından biri olan çiçekler, insan psikolojisi üzerindeki olumlu etkisinin yanında havayı nemlendirerek hastalıklara yakalanmamızı önlüyor, enerjimizi artırıyor ve güzel görünümleri yetmezmiş gibi etrafa muhteşem kokular saçıyor! Çiçekleri kim sevmez?

7. Gökkuşağı!

Güneş ışınlarının yağmur damlaları tarafından kırılmasıyla ortaya çıkan gökkuşağı, yüzyıllardır insanoğluna ilham kaynağı olmuş; üzerine sayısız hikaye yazılmış, özgün ve mucizevi bir doğa olayı. Yağmurdan sonra ortaya çıkan bu rengarenk yarım çemberleri izlemek, insanda paha biçilemez hisler uyandırıyor!

8. Toprak!

Dünyadaki yaşamın temel kaynaklarından bir diğeri olan toprak; bitkilerin doğup büyümesi ve beslenmesinde en büyük paya sahip olmasının yanında, suyun temizlenmesini sağlayarak sel oluşumlarının önüne geçiyor, ve doğadaki en önemli karbon kaynağı olduğu için iklim koşullarının dengelenmesinde de büyük rol oynuyor. Toprak deyip geçmeden önce, 'bitki örtüsünün beslendiği kaynakların ana deposu' olarak tanımlanan bu yüzeyin insan hayatının devamlılığı için ne denli önemli olduğunun farkına varmak gerekiyor. Toprak, doğanın bize sunduğu hediyelerin en önemlilerinden!

Erikli'dir Uludağ'ın meskeni, lezzetimizin kaynağını korumamız gerekli.💙

Erikli olarak Uludağ'ın canlı çeşitliliğinin sürdürülebilirliği önemsiyoruz ve lezzetimizin kaynağını #KorumamızGerekli diyoruz!

Popüler İçerikler

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Cübbeli Ahmet Hoca: “Cumhur İttifakı’na Oy Vermek Vaciptir, Vermeyen Günahkar Olur, Azap Çeker”