Bayramda Kocasının Elini Öpüp Harçlık Alan Kadın Sosyal Medyayı İkiye Böldü!

İlk bayramlarını kutlayan yeni evli çiftin yayınladığı el öpme videosu sosyal medyada gündem oldu. Videoda kadının kocasının elini öpüp harçlık alması insanları ikiye böldü.

Toplumumuzda ayrılıklarda, kavuşmalarda, düğünlerde, kutlamalarda genellikle büyüklerin elleri öpülür. Saygı çerçevesinde değerlendirilen bu gelenek toplumumuzda da fazlasıyla önemli.

Bayramlarda da aile büyüklerinin elleri yaşça küçükler tarafından öpülür. E tabii bundan hoşlanmayan birçok insan olduğu gibi bu geleneceği önemseyen insanlarımız da var. Hatta dede, nine, anne, baba, amca, dayı gibi akrabaların yanı sıra eşinin elini öpenler de var. Açıkcası ben kendi çevremde hiç denk gelmedim fakat bazı ailelerde bu durum yaşanıyor. Öpen taraf da genelde kadın oluyor tabii.

Bu konu da beraberinde tartışmaları getiriyor. Bu yıl da bu tartışmayı yeni evli güzel çiftimizin bayram videosu körükledi. Son günlerde sosyal medyada sık sık karşımıza çıkan videoda kadının kocasının elini öpmesi insanları ikiye böldü.

Birçok kişi kocasının elini öpmesinde bir sorun görmezken bazı kişiler de bu durumu yanlış buldu.

Siz ne düşünüyorsunuz? Eşlerin eli öpülür mü?

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
25.04.2023

Sosyal medya ikiye bölünmek için yer arıyor. size ne lan size ne bunda art niyet aramak ya da "aaa bakın kadın eziliyor" diye vurgulamak çok yanlış. Bencede dümdüz yanak yanağa öpüşmek daha güzel olurdu ama böyle yapmış kadın kime ne? Alan memnun satan memnun size de bok yemek düşer.

Pasif Kullanıcı
25.04.2023

Derdinizi silkiyim

25.04.2023

Birisinin elini öpmek saygı göstergesi diye biliyorum. Ne ara eziklik yada kötü bir anlama gelir oldu ki bu :)

26.04.2023

Kendinle yaşıt birininde ekini öpmezsin.

TÜM YORUMLARI OKU (28)