Bayraktar: Savunma Sanayii İhracatı Bu Yıl 4 Milyar Doları Aşacak

Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayii ihracatının bu yıl 4 milyar doları rahatlıkla aşabileceğini dile getirdi.

"20 yıl önce yıllık ihracatımız sadece 248 milyon dolarken, geçtiğimiz yıl 3,2 milyar dolarlık dış satım gerçekleştirdik"

Haluk Bayraktar

Milli savunma sanayisi tarafından üretilen teknolojik ürünler SAHA Expo Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda sergileniyor. SAHA Expo açılışında konuşan SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar şunları söyledi: Dünyanın 170 ülkesine ihracat yapan sektörümüzün yıllık cirosu 10 milyar doları buldu. Adım adım ve sağlam bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. 20 yıl önce yıllık ihracatımız sadece 248 milyon dolarken, geçtiğimiz yıl 3,2 milyar dolarlık dış satım gerçekleştirdik. Savunma sanayimizin bu yıl 4 milyar dolarlık ihracatı rahatlıkla geçeceğini şimdiden söyleyebilirim.

"Yeni teknolojileri geliştiren ülkeler hem öne geçiyor hem de ihracat ile sağlam bir ekonomik yapıya sahip oluyor"

Günümüzde yeni teknolojilerin sahaya girmesiyle hem savunma konseptleri hem de güvenliği oluşturan unsurların sürekli geliştiğini birlikte görüyoruz” diyen Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni teknolojileri geliştiren ülkeler hem öne geçiyor hem de ihracat ile sağlam bir ekonomik yapıya sahip oluyor. Dünya ülkeleri savunma ve güvenliğe yönelik harcamaları en zor anlarda hatta pandemi gibi kamu kaynaklarının büyük çoğunluğunun insanlara aktarıldığı bir dönemde bile kısmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir ⬇️

Bayraktar İHA'lar ABD Basınında: Ukrayna'nın Ucuz, Yavaş İHA'ları Rus Hedeflere Karşı Neden Bu Kadar Başarılı?
Rus İşgaline Karşı Ukrayna’nın Gizli Silahı: Türk Yapımı Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Araçları
CNN International: 'Bayraktar TB2, Ukrayna Direnişinin Sembolüne Dönüştü'

Popüler İçerikler

Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
Yok Artık Dedirten Olay: Üniversite, Erasmus Ödeneğiyle Mobilya Takımı Almış
YORUMLAR
26.10.2022

Bu aileyi takdir ve tebrik ediyorum. Yaptıkları işler çok güzel ses getirdi.Sezarın hakkı sezara arkadaşlar..

26.10.2022

Peşin hak verme derim

4 milyar dolar kimin cebine giriyor BAYRAKTAR Holding ? Devlet kayırma ve vergi sistemine göre devlete anca %1 i ? Yetmedi yıllardır aldığı hibe ,destek fonları geri ödemesi yapılacak mı? kim zengin oluyor ? Biz iş yapılmıyor demiyoruz iyi ki de yapılıyor ama kim kazanıyor ona ıyı bakmak lazım ?

Kazançlarının çoğunu tekrardan Arge'ye yatırıyorlar. Bu arada genel olarak Savunma sanayiyi takip etmeni tavsiye ederim, Baykar en bilineni, onun yanında ve daha az gündem olan, her türlü askeri teknoloji alanda çalışma yapan TSK vakıflarına ait olan Tusaş, Aselsan, Roketsan, Havelsan, Aspilsan, TAI, TEI, STM, MKE... Bir de çok daha az bilinen 10'larca özel savunma sanayi şirketleri var, FNSS, Nurol, Titra, BMC, Otokar, Vestel Savunma, Çeşitli tersaneler vs. vs. ... Defenseturk blogunu takip et.

26.10.2022

Kişi 4 Milyar Doları aşacak diyor. Halk 4 Milyar Doları aştı anlıyor.

26.10.2022

Halk aya 4 şeritli duble yol yapılacağına inanıyor, bu ne ki

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ