Bayrağı Yine Kimseye Bırakmadık! OECD'nin En Uzun Çalışma Süresi Türkiye'de

OECD'nin 35 üye ülke ile Rusya, Brezilya ve Güney Afrika'yı dahil ederek hazırladığı 'Daha İyi Yaşam Endeksi'nin sonuçlarını açıkladı. 38 ülke arasında en iyi yaşam endeksine sahip ülke Hollanda. Türkiye ise listede son sıralarda. Ayrıca haftalık 50 saat ve üzeri çalışanların en fazla olduğu ülke yüzde 34 ile Türkiye oldu. Türkiye hayattan memnuniyet açısından da OECD ortalamasının altında kaldı... 

Bireylerin iş dışında kendilerine ne kadar zaman ayırabildikleri incelendi

Araştırmada haftada 50 saat ve daha fazla çalışma oranı, çalışanların bireysel bakım ve boş zaman aktiviteleri için bir günde ne kadar zaman ayırabildikleri dikkate alındı. 

Türkiye'nin son sırada yer aldığı listede, Rusya 9. sırada yer aldı. ABD 30. olurken, Japonya 34. sırada yer aldı.

Türkiye geçtiğimiz yıl da listenin son sırasındaydı 👇

Türkiye'nin Mesaisi Bitmiyor: OECD’ye Göre En Uzun Mesai Yapan Ülkeler Sıralamasında Birinciyiz!

Türkiye'de hayattan memnuniyet OECD ortalamasının altında...

Türkiye'de çalışanlar OECD ortalamasına göre hayattan daha az memnun. 0'dan 10'a kadar olan bir ölçekte memnuniyet derecelendirmesi istendiğinde, Türk halkı ortalama 5,5 puanda kalırken, OECD 6.5 ortalamasına sahip.

Uzun iş saatleri sağlığı olumsuz etkiliyor

Araştırmada, uzun iş saatlerinin kaygı ve stresi artırdığına vurgu yapılıyor. İş-hayat dengesinin sağlandığı ülkelerde, çalışanların daha mutlu olduğuna dikkat çekilen araştırmada, uzun iş saatlerinin sağlığı olumsuz yönde etkilediği belirtiliyor.

"Uzun saatler çalışmak çok üretim anlamına gelmiyor"

Endeksi değerlendiren Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, İş-yaşam dengesi kurulmasının hem işverenler hem de çalışanlar için önemli olduğunu söyledi.

Toprak, 'Sağlıksız ve mutsuz çalışanlar uzun saatler çalışsalar bile daha az üretken olabiliyorlar. Çalışanlarda görülen tükenmişlik sendromu ve bunu izleyen işten ayrılmalar kaynak israfına neden oluyor. Diğer çalışanlar işlerine odaklanmak yerine yeni çalışanı eğitmek için zaman ve emek harcamak zorunda kalıyor. Sağlıklı bir iş-yaşam dengesi sunan şirketler, daha düşük çalışan devir oranına sahip. Great Place to Work olarak, çalışanına yatırım yapan şirketlerin ekonomik olarak daha iyi konumda olacaklarını, mutlu çalışanın mutlu müşteri demek olduğunu söylüyoruz' dedi.

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"
YORUMLAR
02.04.2018

18 yasindayim uni 1 sinif ogrencisiyim bende dahil butun arkadaslarimda simdiden issizlik uzuntusu var gelecegimiz cok karanlik ulkemizden bi umudumuz yok umut olabilecegimiz insanlarimizda yok eskiden uzulurdum artik uzulmuyorum tek dusundugumuz nasil yurt disina gideriz vs

kendini geliştirmeye bak, iyi olunca eninde sonunda iyi bir yer bulursun türkiyede de

Pasif Kullanıcı
02.04.2018

En çok sen çalış ama hiçbi şey üreteme. Hiçbi şey kazanma. En çok vergiyi sen öde ama karşılığında hiçbi şey alma. Her şeyin en kötüsüne en çok parayı ver. En uzun yolu sen git ama hiçbi yere varama. Yaşama ama yaşadığını zannet. Zombi milletiyiz yemin ediyorum. Zombie nation.

Pasif Kullanıcı
03.04.2018

S.kmişim OECD yi.Avrupanın kıskandığı bir ülkeyiz biz,bir elimiz yağda bir elimiz balda.Gelecek kaygısı olmayan gençlerimiz,refah içinde yaşayan emeklilerimiz,mutluluktan uçan işçilerimiz,milletin efendisi sevgi pıtırcığı çiftçilerimiz var bizim.Yolarımız ve köprülerimiz kimde var beee.Yalan bu haber.(Deveye diken insana ziken yaranır)

TÜM YORUMLARI OKU (25)