Bayılarak Yediğiniz Jelatin Şekerler Aslında Nasıl Üretiliyor?

Belçikalı bir haber departmanının hazırladığı görüntülerde jelatin şekerlerinin aslında nasıl üretildiğinin hikayesini ters olarak anlatıyor. Paketlenmiş bir üründen ilk üretim aşamasına giden tüm yollar...

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
08.09.2016

Tamam Belçika'da yapılanlar domuzdan yapılıyormuş onu anladık. Peki Türkiye'de satılanlar için ne kullanıyorlar İnek? Koyun? Başka yollar. Ulan Belçika'da sosis yapımı videosu görüp "Oha sosisi domuzdan yapıyorlarmış" diyep, bütün sosisler o şekilde üretiliyor zannedecek, bu sebeple bir daha sosis yemeyecek bir kesim var. Bize yeter ki paranoya, komplo teorisi olsun severiz, jelibon falan hikaye. (Ya hayır akıl var mantık var, gıda bakanlığı diye bir şey var, ulan ülkede domuzdan üretilen jelibon satılır mı? Satılacaksa bile uyarı yazısı olmadan satılır mı?)(Not: Bu arada hayvansal ürünlerden üretildiğin dolayı (Deri ve deri altı yağı galiba) yemeyecek olan ya da yememeye karar verenlere lafım yok, o ayrı bir durum)

agzına sağlık mantıklı biri konuştu sonunda

08.09.2016

Afiyetle yerim. Bilmiyor muydunuz? Sığır jelatini sadece yumuşak şekerlerde değil. E441 kod ismiyle yoğurt, meyve suyu, reçel, puding, sakız, fıstık ezmesi... Çok şeyde var. Kıvamlı olması istenen her şeyde. Bitkisel pek çok alternatif olduğu halde sırf ucuz diye hayvan deri kemiğinden yapılıyor. Vegan geçinenlere selam :)

08.09.2016

Türkiyede jelibonlarda da aynı işlem yapıyor ama domuz değil büyükbaş hayvanlardan üretilir. Şahsen ben tiksinmedim sonuçta yediğimiz etler ağaçta yetişmiyor.

TÜM YORUMLARI OKU (28)