Başsavcılık Harekete Geçti: CHP İstanbul İl Kongresi'ne Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl kongresi seçimlerinde seçime hile karıştırıldığı ve seçim kanununa muhalefet edildiği iddialarına ilişkin soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Kongresi hakkında soruşturma başlattı.

CHP İstanbul İl Kongresi'nin son seçimlerinde, seçime hile karıştırıldığı ve Seçim Kanunu'na muhalefet edildiği iddia edildi.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, 'İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca son dönem CHP İstanbul İl kongresi seçimlerinde seçime karıştırılan hile ve seçim kanununa muhalefet edildiğine ilişkin iddialarla ilgili olarak soruşturma işlemlerine başlatılmıştır' denildi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrede, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İl Başkanlığı için yarışmıştı.

342 delegenin oyunu alan Özgür Çelik, 310 oy alan Cemal Canpolat'a 32 oy fark atarak CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı seçilmişti.

Özgür Çelik'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'na seçildiği kongrede, yönetim ve disiplin kurullarının asil ve yedek üyeleri ile kurultay delegeleri de belirlenmişti.

''Erdoğan'a Oy Verdim'' Diyen Vekil CHP'ye Katıldı
Seren Serengil 'Cübbeli Ahmet'ten Şikayetçi Olmuştu: Dosya Jet Hızıyla Kapatıldı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

TasteAtlas Açıkladı: Türkiye'nin En Kötü Yemeği Belli Oldu!
Fenerbahçe - Galatasaray Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 1-1
İsrail'in Eurovision'da Men Edilmediği Açıklandı: 5 Ülke Eurovision'dan Çıktığını Açıkladı
YORUMLAR
04.03.2025

Bağımsız ve tarafsız yargımızdan demokrasi şovu.

04.03.2025

Bağımsız vetarafsız yargımı sen nerde yağıyorsun Türkiye de değil galibabirde adını bozkurt yazmış

04.03.2025

geliyor adım adım.. finale vardık demek

04.03.2025

ampül error veriyor.

TÜM YORUMLARI OKU (13)