Başrolünde Müziğin Olduğu Müzikseverlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 18 Film

Müzik, filmlerin ayrılmaz bir parçasıdır malumunuz. Ama bazı filmler vardır ki müziği baştacı yapar, başrolüne yerleştiriverir. İşte bu filmleri sizler için listeledik. Listemize biyografi veya belgesel filmleri eklemedik, onlar başka listeye artık.

1. Inside Llewyn Davis (2013)

Türkçe'ye Sen Şarkılarını Söyle adıyla çevrilen bu Coen Kardeşler filminde kulaklarımız folk müziğe doyuyor desek yanlış olmaz. Hayatının zorlu bir dönemin de olan Llewyn Davis adındaki genç müzisyenin bir haftasını izlediğimiz bu filmin başrolünde ise Oscar Isaac'i izliyoruz.

Filmden Justin Timberlake ve Adam Driver'lı bir sahneyi şöyle bırakalım; 👇

2. La La Land (2016)

Damien Chazelle'in bu göz kamaştırıcı filmi bir müzikal olarak haliyle müzikle içli dışlı. Ama yine de listeye almasak olmazdı. Başrollerinde Emma Stone ve Ryan Gosling'i bir araya getiren La La Land'de (Aşıklar Şehri) oyuncu Mia ile caz piyanisti Sebastian'ın ilişkisini izliyoruz.

Filmin görkemli açılış sahnesini aşağıdaki izleyebilirsiniz; 👇

3. Empire Records (1995)

Allan Moyle'un yönettiği bu 1995 yapımı filmde bugün Hollywood'un en önemli isimlerinin yer alıyor. Bir kaset dükkanı çalışanlarının hikayesini konu alan bu film her biri muhteşem müzik zevkine sahip karakterleriyle kulak dolduruyor adeta.

Filmden bir sahne; 👇

4. Once (2007)

John Carney'nin yazıp yönettiği Once, güzeller güzeli Dublin sokaklarına davet ediyor seyircisini. Bu sokaklarda müzisyenlik yapan amatör bir müzisyen ve göçmen bir kadının yollarının kesişmesi ve birlikte bir albüm çıkarma sürecine odaklanan filmin başrollerinde ise Glen Hansard ile Markéta Irglová yer alıyor.

Markéta Irglová'nın muhteşem sesine filmdeki şu an sahneden tanık olabilirsiniz: 👇

5. A Star is Born (2018)

1937, 1954 ve 1977'de yapılmış versiyonları da olan Bir Yıldız Doğuyor ismiyle Türkçeleştirilen bu meşhur film Bradley Cooper'ın ilk yönetmenlik denemesiydi. Oscar yarışının iddialı filmlerinden olmasının yanı sıra yılın en çok beğenilen filmlerinden biriydi de aynı zamanda. Bradley Cooper ve Lady Gaga'yı başrollerinde izlediğimiz filmde ünlü bir müzisyenin genç bir şarkıcıya yardım ederken kendi kariyerini yokuş aşağı yuvarlamasını izliyoruz tam olarak.

Filmin En İyi Şarkı dalında Oscar ödülü kazanan şarkısını şuradan dinleyebilirsiniz: 👇

6. Nick and Norah's Infinite Playlist (2008)

Başrolleirni Michael Cera ve Kat Dennings'in paylaştığı Nick and Norah's Infinite Playlist (Aşk Listesi) adından da anlaşılacağı üzere Nick ve Norah'nın hikayesi. Bir müzik grubunda bas gitarist olarka yer alan Nick'in Norah'a yardım etmesini ve bu süreçte izlediğimiz tabiri caizse bir müzikal aşk.

Filmin meşhur sahnelerden birini şöyle izleyebilirsiniz: 👇

7. Cold War (2018)

Oscar'ın En İyi Yabancı Film kategorisinde Polonya'nın adayı olarak yer alan Cold War, siyah beyaz şiir gibi bir film adeta. Başrolü Joanna Kulig'in büyüleyici sesiyle devleşen film, Zula ve Wiktor'un zamana yayılan imkansız aşklarını konu ediniyor.

Zula'nın olağanüstü sesini şuradan dinleyebilirsiniz: 👇

8. High Fidelity (2000)

Nick Hornby'nin aynı isimli romanından Stephen Frear yönetmenliğinde uyarlanan High Fidelity, harika bir müzik zevki olan ve müzik aşığı bir adamın hikayesi esasında. Filmin başrolünde ise inanılmaz oyunculuğuyla John Cusack yer alıyor.

Filmden bir sahne için; 👇

9. School of Rock (2003)

Başrolünde Jack Black'in rol aldığı ve Richard Linklater'ın yönettiği bu müzikal komedide ünlü bir gitarist olma hayalleri suya düşen Dewey Finn'in bir okulda öğretmenlik yapmaya başlamasıyla gelişen olayları izliyoruz.

Filmden bir sahne için; 👇

10. Coco (2017)

En büyük kahramanı efsanevi Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz olan 12 yaşındaki Miguel'in ölüler diyarındaki macerasını izlediğimiz Coco, son zamanların en şahane animasyon filmlerinden biri.

Coco'nun performanslarından birini şuradan izleyebilirsiniz: 👇

11. Across the Universe (2007)

Beatles'ın 30'dan fazla şarkısını merkezine alarak bir hikaye üzerinden ilerleyen Across the Universe, orijinalliğiyle oldukça beğeni toplayan yapımlardan biriydi. Filmin başrollerinde Evan Rachel Wood ve Jim Sturgess yer alıyor ve ikili Jude ve Lucy karakterlerine hayat veriyor.

Filmin meşhur şu son sahnesini şuradan izleyebilirsiniz: 👇

12. All That Jazz

Bob Fosse'nin yönettiği 1979 yapımı bu unutulmaz müzikal filmde, Broadway'de başarılı bir koreograf ve yönetmen olan Joe Gideon'ın hikayesini izliyoruz. Roy Scheider'ın başrolünde yer aldığı film kazandığı 4 Oscar'la sinema tarihinin en iyileri arasında yer alıyor.

Filmin meşhur açılış sahnesini şuradan izleyebilirsiniz; 👇

13. Music and Lyrics (2007)

Hugh Grant ve Drew Barrymore'u bir araya getiren bu sımsıcacık romantik filmde artık ışığı sönmüş eski bir yıldız olan Alex Fletcher ile Sophie'nin hem müzik hem aşk dolu günlerine tanık oluyoruz.

İkilinin birlikte seslendirdikleri filmin ünlü şarkısı için:👇

14. Song to Song (2017)

Terrence Malick'in yönettiği ve adeta bir yıldızlar geçidi gibi oyuncu kadrosuna sahip olan film Teksas'ın Austin şehrinde düzenlenen bir müzik festivalinin içerisinde yaşanan bir aşk hikayesini deneysel bir şekilde ele alıyor.

Filmin sahnelerinden biri için: 👇

15. Wild Rose (2018)

Ünlü bir müzisyen olmanın hayalini kuran Rose-Lynn Harlan ismindeki bekar bir annenin hikayesini konu ediyor. Tom Harper yönettiği bu İngiliz filminin başrolünü ise Jessie Buckley üstleniyor.

Filmin final sahnesindeki bu muhteşem performans için: 👇

16. Dreamgirls (2006)

Aynı isimli bir Broadway oyununda uyarlanan Dreamgirls, Amerika'da R&B müziğin tarihine ve evrimine odaklanıyor. Dreams adıyla bilinen bir kız grubunun gözünden anlatılan bu hikayenin oyuncu kadrosu ise Beyonce'tan Jennifer Hudson'a Eddie Murphy'den Jamie Foxx'a kadar genişleyen bir yıldızlar geçidi.

Filmden göz kamaştıran bir sahne için; 👇

17. August Rush (2007)

Kirsten Sheridan'ın yönettiği August Rush, yürek burkan ama bir yandan da insanı umutla dolduran filmlerden biri. Yetimhanede büyüyen ancak olağanüstü bir şekilde müzik yeteneğiyle dolu olan Evan'ın başarı hikayesini ve ailesine kavuşma hikayesini izliyoruz. Küçük Freddie Highmore'ın muhteşem oyunculuğuyla parladığı filmde aynı zamanda Jonathan Rhys Meyers ve Robin Williams da yer alıyor.

Filmden bir sahne için: 👇

18. Unutursam Fısılda (2014)

Listenin son filmi de kendi sinemamızdan olsun diyerek bu rengarenk Çağan Irmak filmini seçtik. Farah Zeynep Abdullah'ın ağızları açık bırakan performansıyla seyircisine harika bir seyirlik yaşayan Unutursam Fısılda, küçük bir kasabada büyüyen Hatice'nin kasabaya gelen kaymakamın oğlu Tarık ile hayatının kesişmesiyle başlayan macerasını konu alıyor.

Filmdeki sahnelerden biri için; 👇

Popüler İçerikler

Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Açıklama Geldi! Hz. Meryem Olduğunu İddia Eden Kadının Görüntüleri Gündem Oldu!
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
YORUMLAR
23.11.2020

Rockstar ve Rock of ages gibi filmleri unutmuşsunuz olmamış...

23.11.2020

whiplash, bohemian rhapsody ve pitch perfect filmlerini de tavsiye ederim.

23.11.2020

Güzel filmler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ