Başörtüsünü Çıkaranlar Anlatıyor: Neden Bu Kararı Alıyorlar, Neler Yaşıyorlar?

Türkiye’de başörtüsünü çıkarma kararı alanlar, bu kararlarının nedenlerini, çıkarma sürecini ve yaşadıklarını 'Yalnız Yürümeyeceksin' adlı internet sitesinde paylaşıyor. İnternet sitesine yazanlardan biri de Melek Bilgili. Kadın çalışmaları konusunda Yüksek Lisans yapan Melek başörtüsünü ve muhafazakâr hayatı üniversite yıllarında sorgulamaya başlamış.

Melek Bilgili ve Yalnız Yürümeyeceksin internet sitesinin kurucuları ile siteye katkıda bulunanlar neden bu kararı aldıklarını BBC Türkçe’ye anlattı.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
‘Köyün Tamamı Terör Yanlısı’ Diyen Öğretmen Hakkında Yeni Gelişme: “Ne Açığa Alındı Ne de Sürüldü”
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR

dikkat ettimde baş örtüsünü çıkaran kadınların ortak yaptığı bir şey var. DÜŞÜNMEK ve SORGULAMAK..

05.01.2019

Din gibi dogmatik bir olgunun çarkından geçerken mi düşünüyor ve sorguluyorlar ?

çevremden gördüğüm kadarıyla genelde aile ve çevre baskısı sonucu kapananlar açılıyor.Kendi isteğiyle kapananlar ki doğrusu da bu olmalı gayet memnun sadece toplumda bazı insanların kapalıysan cahilsin,Atatürk düşmanısın,düşünemiyorsun gibi bakmasından nefret ediyorlar.

05.01.2019

Ben tesettürlüyüm. Çok da mutlu ve huzuluyum.Seviyorum örtümü.Baskı ile örtünmedim.Çocuklarıma da ister örtünün ister örtünmeyin dedim.İkisi de kendi isteği ile erkenden kapandılar. Kimseyi yargılamayız.Bir sürü farklı formatta arkadaşlarımız vardır. Herkesi aynı kefeye koymayın derim.

05.01.2019

İnsanlara din dayatılırken neden sesiniz çıkmıyor peki ? Elinde Kudüs pankartlarıyla gezen dindarların bir kez olsun İran'da başörtüsü takmaya zorlanan kadınlar için,Pakistan'da İslam'a hakaret ettiği gerekçesiyle idam edilen insanlar için ses çıkardığını görmedim ! Türkiye'de bile imam hatipler giderek artıyor,tarikatlar destekleniyor,cb dindar gençlik yetiştireceğiz diye slogan atıyor neden itiraz etmediniz ? Tabi sizin için hava hoş ama başka insanların da yaşadığını unutuyorsunuz bu ülkede ! Tüm dinler baskıcıdır,yeterince güçlü olmadıkları zamanalarda hoşgörülü görünürler sadece...

TÜM YORUMLARI OKU (130)