Başörtülü Stajyer Doktoru Ameliyata Almadığı İddia Edilen Profesör Açığa Alındı

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde görevli Prof. Dr. Serdar Topaloğlu, intörn doktor S.S.’yi başörtüsü nedeniyle ameliyata almadığı gerekçesiyle başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı.

Olay, 29 Aralık 2022 tarihinde KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde meydana geldi. 

İntörn doktor S.S., başörtüsü gerekçesiyle Prof. Dr. Serdar Topaloğlu tarafından ameliyathaneye alınmadığını öne sürerek dekanlığa şikâyette bulundu. S.S., başörtüsü nedeniyle arkadaşlarının yanında aşağılayıcı bir dille azarlandığını iddia etti.

Profesör suçlamayı reddetti

Şikâyet üzerine dekanlığa bilgi veren Prof. Dr. Topaloğlu ise iddiayı reddederek, S.S.’yi başörtüsünden değil, sadece ameliyathanenin giyim kurallarına aykırı davrandığı için uyardığını söyledi. Rektörlük tarafından hakkında idari soruşturma başlatılan Prof. Dr. Topaloğlu açığa alındı.

Rektörlükten açıklama

Öte yandan KTÜ Rektörlüğü’nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. 

Açıklamada, “29 Aralık 2022 tarihinde, Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (Farabi Hastanesi) bir öğretim üyemizin, başörtüsü nedeniyle bir stajyer öğrencimizin ameliyathaneye girişine izin vermediği yönünde, kamuoyuna da yansıyan iddialar konusunda rektörlüğümüzce gerekli soruşturma süreci başlatılmıştır. Soruşturma tamamlanıncaya kadar ilgili öğretim üyemiz açığa alınmıştır. Soruşturma sürecinin, tüm taraflar açısından hassasiyetle sürdürüleceği konusunu tüm kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
YORUMLAR
03.01.2023

Bir profesör kendini niye bu duruma düşürsün? Böyle bir durumda başına gelebilecekleri düşünemez mi? Ortalama 50 yaş üstü olan bu kişi(tahmini),ülkenin ahvali ortadayken,kendini ve ömrünü adadığı mesleğini niye yaksın? Bence başarısız bir intörn ün, elinde ki kartı oynaması gibi..

Pasif Kullanıcı
04.01.2023

Sanmıyorum gerçek de olabilir. Anneme sokakta vs hala benzer şekilde davranan 1000'de 1 de olsa yaşlı kokonalar çıkıyor

03.01.2023

Bitmedi mağduriyetiniz. Doktor hijyen açısından üstüne steril giysi giyilmesini veya ameliyathaneye alınmamasını uygun bulmuş olabilir. Adamlar kırk önlem alıyor mikrop girmesin diye. Orada herkesin başı zaten steril boneyle kapalı. Doktora ne senin saçından türbanından? Kifayetsiz muhterisler mağduriyet peşinde.

03.01.2023

Olay doğrudur değildir bilmiyorum ama profesör "ameliyathanenin giyim kurallarına aykırı davrandığı için uyardığını" ve bu gerekçeyle ameliyathaneye almadığını söylüyor. Sonuçta cerrahi işlemlerde bunlar hayati öneme sahip konular. Damdan düşer gibi giremezsin o alana. Stajer doktor ise başörtüsü mağduriyeti yapıyor. Bence stajer 20 senelik mağduriyetten faydalanıp iktidar yalakalığına oynuyor gibi. Yapmadıkları şey değil.

26.10.2023

Doğru bir doktor arkadaşımın başına da geldi başörtülü bir hemşire bone takmayı kabul etmediği için ameliyathaneden çıkarılmış ve gidip doktor arkadaşımı şikayet etmiş !!

TÜM YORUMLARI OKU (25)