Başörtülü Piyanist Büşra Kayıkçı'nın Başarısını Paylaştığı Tweet'e Gelen Çağ Dışı Yorumlar ve Kapak Gibi Cevaplar!

Tarih öncesi çağlardan sesleniyorlar!

Ne yazık ki toplumumuzda kadınların sanatla, sporla, bilimle ve birçok dalla ilgilenmesinin ahlak dışı olduğunu düşünenler mevcut.

Bu kesim başörtülü olsun ya da olmasın kadınların her hareketini eleştirmek için sırada bekler vaziyette. Zorba olarak adlandıracağımız bu tip insanlar birilerini eleştirmeyi kendilerine görev edinmiş durumda.

Sosyal medyada özellikle de son zamanlarda başörtülü kadınların maruz kaldığı zorbalıklara şahit oluyoruz.

Tesettürlü Fizyoterapist Adayı Duygu'nun Paylaştığı Videolara Gelen Çirkin Yorumlara Kapak Gibi Tepkiler

Kadınların, kendi tercihlerini "ahlaksızlık" olarak görüp saldıranların yorumlarını hayretle izliyoruz.

Başörtülü Kadının Çocuğuyla Birlikte Çalışırken Paylaştığı Fotoğrafa Gelen Çağ Dışı Yorumlar

Şimdi de bu amaçsız eleştirilerin hedefinde gencecik bir sanatçı var. Belki ismini duymuşsunuzdur. Bahsettiğimiz kadın on parmağında on marifet olan Büşra Kayıkçı.

O çok yönlü bir piyanist, iç mimar, ressam. Alıp başımızın üstüne koymamız gerekiyor yani.

Büşra, bu yeteneklerinin meyvesini de çok güzel bir şekilde alıyor. Hatta geçtiğimiz gün 27. İstanbul Caz Festivali Genç Caz kategorisi finalisti olarak seçildiğini Twitter hesabından duyurmuştu.

Onun adına da çok sevinmiştik.

Ve maalesef bu heyecanını ve hevesini kursağında bırakan kötü yorumlar eksik olmadı... Bu yorumları ağzımız açık bir şekilde okuduk. İnsanların bu kadar ruhsuz olabileceğine inanamadık.

Tabii Büşra'ya destek olanlar ve bu yorumlara cevap verenler de vardı.

@rojbabamroj

@fzehratoprak

@CegilBatuhan

@cakcirem

Büşra Kayıkçı'nın rahatlatıcı bu performansıyla da bitirelim. Umarım istediklerini elde eder, birçok başarıyla hepimizi gururlandırmaya devam edersin. :)

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR

Ben anlamadım şimdi 28 Şubat mücadelesi başörtülü kadınlar evde daha rahat otursun diye mi verildi? Başörtülü bir kadın olarak sadece ilahiyla mi ilgilenmek zorunda? Sadece dini çerçevede mi üretim yapabilir? Neden müslüman erkeklerin böyle bir yükümlülüğü yok? Onlar neden istedikleri her alanda çalışıp üretebiliyor da sırf başörtülü diye bir kadının bütün ilgi alanı üretimi dini çerçevede sınırlandırılıyor? Müthiş bir başarı kazanmış genç yaşında neden bunu tebrik bile edemeyecek kadar dangalaksınız?

19.07.2020

Kız oturmuş piyano çalıyor sadece. Ve harika çalıyor, müthiş yetenekli. Buna da bağnaz bağnaz laf atıp kızı incetemezsiniz ya. Gerçekten yeter.

19.07.2020

Bu tayfanın sadece açık insanla derdi yok, kapalı insanlara da aynı şeyi yapıyorlar kıskançlıktan fesattan. Saldıranların azımsanamayacak kadar çoğu da gene kadın. Vah vah.. ben simdi burda kadın kadının kurdudur desem linç yerim fakat maalesef böyle bir gerçek de var. Başarıların daim olsun Büşra. Açık kapalı fark etmez aydın insanların arkasındayım 🌸

TÜM YORUMLARI OKU (114)