Başörtülü Diş Hekimliği Öğrencisine Ayrımcılık İddiası: Adalet Bakanı Devreye Girdi!

Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde başörtülü olduğu için görev alamadığı iddia edilen Dilara Çiçek isimli öğrenci için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç devreye girdi. Tunç, 'Eski Türkiye zihniyeti' dediği olay için soruşturma açıldığını duyurdu. 

TRT'nin haberine göre, Dilara Çiçek, Biruni Üniversitesi'nin Diş Hekimliği Fakültesi'nde 3. sınıf öğrencisiydi. İstanbul'da düzenlenecek Dünya Diş Hekimliği Kongresinde görev almak istedi.

Ancak iddiaya göre Çiçek'e başörtüsü nedeniyle kongrede görev alamayacağı söylendi. Çiçek, "Böyle bir şeyin olması bu yılda gerçekten çok şaşırtıcı" ifadelerini kullandı.

Çiçek olay anını ise şöyle anlattı: 👇

'Aradım, arkadaşıma geri dönüş yapmışsınız. Bana bir geri dönüş olmadı. Bir sıkıntı mı var? Ya da unuttunuz mu? 'Bir bakayım hemen dosyanıza' dedi. Dosyayı buldu. 'Tesettürlü çalışan istemiyor' diye bir cümle kurdu.'

Kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünü gasp etmenin 28 Şubat zihniyeti olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakan Tunç konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 👇

'Bu zihniyet eski Türkiye'de kalmıştır. Anayasamıza göre herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Kimse dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz. Temel hak ve özgürlüklerin önünü açtığımız ülkemizde din ve vicdan özgürlüğüne sığmayan bu ayrımcı yaklaşım asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.'

Sattığı Aracın HGS Borçları Gelmeye Devam Ediyor: "Nereye Gitsem Olmadı"
15 Yaşındaki Kız Duş Alırken Alt Kata Düşmüştü: Fatih'teki Bina İçin Karar Verildi!

Popüler İçerikler

Miss Turkey 2024'te İlk 20'ye Giremeyen İpek Kuşçu'nun "Ben Hep Güzeldim" Açıklaması Tartışma Yarattı!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Birinciliğini Öğrenen Bülent Ersoy'un Benzetmeleri Fena Topa Tutuldu
YORUMLAR
28.08.2024

Adil olacaksın koskoca bakansın senin görevin tek başörtülü kadınların degil bütün kadınların hakkını korumak aynı hassasiyeti öldürülen kadınlar içinde göster senin yaptıgın başörtülü kadınlara iyilik degil onları hedef tahtasına oturtmak boşuna dememişler vali olursun bakan olursun ama adam olabilirmisin diye

28.08.2024

Ne alakası var lan! Ha, ne alakası var! illa başka bir meseleye bağlayacaksan tesettürlü olmayan kadınların haklarını korumadıklarını gösteren ne? Devletin bakanına adam olma dersi vermek senin haddine mi!? Adam gibi muhalefet yapmayı öğrenemeyecek misiniz lan siz!? Tesettürlü ya da değil, giyimi, yaşam tercihi için kadına da erkeğe de böyle birşry yapılmamalı. Bu tür bir ayrıma tesettürsüz olan maruz kalsa yırtarsınız bir tarafınızı, muhafaza edilen tesettür oldu mu dilinizin zembereği çözülüyor had bilmezler sizi!

28.08.2024

Yine bir yerde başörtülü bacılarımız mağdur olmuş

28.08.2024

Bunu kaşıyıp kaşıyıp puan toplamaya çalışıyorlar ama artık deniz bitti kimse yemez.

28.08.2024

Ya Diamond Tema’ya yapılanlar ?

28.08.2024

Önceki seferde Diamond a haksızlık edildi, ama son videosunda Diamond ipin ucunu kaçırıp senin de içinde bulunduğun millete hakaret etti. Bu güne kadar tüm videolarını izleyip ondan çok şey öğrenmiş biri olarak takibi bıraktım. Benimle aynı dini ya da siyasal görüşe sahip olsun ya da olmasın, bu millet benimle aynı millettir. hakareti hoş görmem. Sizlerin de hoş görmemeniz gerekir. Takipçisiniz diye yaptığı yanlışı inkar etmeyin.

TÜM YORUMLARI OKU (62)