'Başörtü Yasağı'nın Tarihçesini Anlatan Kadın Sosyal Medyada Viral Oldu

Günümüzde de çokça tartışmalara neden olan ve yanlış bilinen 'Başörtü yasağı'nın tarihçesini anlatan Eslem isimli TikTokerın paylaşımı viral oldu.

Eslem, paylaştığı videoda yasağın tarihçesini anlatarak yanlış bilgileri ortadan kaldırmaya çalıştı.

MHP, DSP ve ANAP koalisyon hükümeti döneminde gelen yasağın günümüzde CHP'ye mal edildiğini belirten Eslem, dönemin Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin de başörtülüler hakkındaki 'Çağdaş olmayan kıyafete izin yok' sözlerine de yer verdi.

İşte o video: 👇

Kaynak: @eslem.jpg

Popüler İçerikler

Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
YORUMLAR
18.05.2023

Bilinçli insanlara bayılıyorum.. 🤙🏻

18.05.2023

Vay be küçüğüme teşekkür ediyorum dürüstçe örtünmenin hakkını vermiş iyi niyetli erdemli onurlu bir duruş sergilemiş inşallah doğruları söyleyen kişiler hiç eksilmez bu ulkede

19.05.2023

Baş örtüsü bir insanı aptal yapmaz, bir siyasi görüşün ya da bir partinin temsilcisi olduğu anlamına gelmez. Sadece bir tercihte bulunduğunu gösterir. İnsanların tercihleri de insanları bağlar. Ve bir kadın veya bir erkek mesleğinin gerekleri ile, tercihlerini karıştırmadığı müddetçe, her tercihe saygı gösterilmelidir. Örneğin baş örtülü bir doktor, erkek hastayı muayene ediyor, "ayy ben erkek muayene edemem bana uygun değil" demiyorsa, kim o insanı tercihlerinden dolayı yargılayabilir ki. Yıl olmuş 2023, halen neleri konuşuyoruz allam yareppim.

TÜM YORUMLARI OKU (12)