Başkumandanlık Meydan Muharebesi Sırasında "Talas'ta Kahve İçeriz" Diyen Yunan Komutanına Atatürk'ün Verdiği Muazzam Ayar

Hem çok büyük bir liderdi hem de zekasıyla tüm dünyayı kendisine hayran bırakmıştı...

Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Yunan ordusunun kolordu komutanı Nikolaos Trikopis, Afyonkarahisarlı Ahmet Çavuş tarafından esir alındı.

Yunan subayları ile birlikte Uşak’ta Mustafa Kemal Paşa’nın huzuruna çıkarılan Trikopis, Gazi’nin beraberindeki Fevzi Paşa ve İsmet Paşa tarafından ayakta karşılandı.

Trikopis’in elini uzun süre tutan Mustafa Kemal Paşa, “Üzülmeyin general; askerlikte mağlup olmak da var. Napolyon da vaktiyle esir olmuştu. Siz bizim misafirimizsiniz” diyerek teselli verdi.

Ve ardından Yunan komutana sözlerini hatırlattı: “Hatırladığım kadarıyla İzmir´e çıktığınızda Talas´ta kahve içeceğinizi söylemiştiniz. Sizi, arkadaşlarınızla Talas´a gönderecek ve bu arzunuzu yerine getirmiş olacağız.”

Yunan ordusunu kimsenin durduramayacağını ve Kayseri'ye kadar giderek Talas'ta kahve içeceklerini söyleyen Trikopis'e böylece kahve içmek nasip oldu ancak esir olarak...

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'dan İş İnsanlarına Çağrı: Ali Erbaş İçin Araba İstedi
YORUMLAR
05.09.2019

ATATÜRK tez vurun kellesini demediği için (özellikle son 18 yılda) kendini bilmez %50 tarafından sevilmiyor sanırım.

05.09.2019

boş yapma

05.09.2019

“Üzülmeyin general; askerlikte mağlup olmak da var. Napolyon da vaktiyle esir olmuştu. Siz bizim misafirimizsiniz” abi içim titredi yemin ediyorum. Şu an dinlediğim şarkının da etkisi vardır muhtemelen ama, atam sen ne büyük bir insandın. Ölün bile yetiyor şimdiki insanlara. Adını duydukça bizim gibilerin içinde sevgin, siyasal islamcı orospu çocuğu vatan hainlerinin içinde de korku kabarıyor. Sana içiyorum komutanım.

05.09.2019

Gereğınden fazla merhamet vatana ıhanettır

05.09.2019

incelik başka bir şey azizim ...

TÜM YORUMLARI OKU (38)