Öncellikle otorite ile barışmak çok önemlidir ve otorite ile barışarak bir taraftan ifade ve kelimelerimizi dinleyip fark edip dönüştüreceğiz; bir taraftan da buna bugüne kadar neden ihtiyaç duyduğumuzu anlayıp, doğru tespit, teşhis ve iyileştirmenin de formül ve yollarını bulacağız.
Özellikle anne baba modelleri içerisinde evin içindeki otorite ile yapılan, aşırıya giden, iyi gibi görünen ya da birazcık otoritenin karşısında asilik ve kurallara başkaldırı frekansları, zaman içerisinde kişinin devletle, olaylarla, sistemle çatışmaya yöneltir. İlişkiler içerisinde de belki kibarca söylenen herhangi bir kelime bile bazen kişileri isyan edecek ya da içeri alamayacak duruma getirebilir. Bu kelimenin özellikle altını çiziyorum: “alamayacak.” Kişinin otoriteyle ilgili sorunu olduğunda, kişi asında alamayacak hâle geliyor ama asıl konu burada alamamak değil, geçmişi, eskiyi ya da eskiden öğrendiği herhangi bir kalıbı bırakamadığı için yeniyi alamamak.
O yüzden, otorite ile ilgili sorun olan kişilerin kalın bağırsak, cilt ve akciğer sorunları olması normaldir. Buralar ile ilgili bugüne kadar sizin de yaşadığınız herhangi bir rahatsızlık varsa bilin ki, otorite ile arayı düzeltebilmek burada çok önemli bir rol oynayacaktır. Hayatınızı hem iyileşmek hem de dönüştürme fırsatınız olacaktır.
Öyle ise evin içindeki otoriteniz babanızsa, eril, ruhsal prensip olarak, onunla yaptığınız anlaşmaları geçmişten bugüne kadar tespit ederek, asıl kökenin nerede olduğunu görüp anlayarak (bu konuda baba ile helalleşme çalışmamız var) bunları halledebilir ya da evin içerisindeki otorite tarafınız annenizse, anne veya dişi enerji ile ilgili yaşadığınız herhangi bir sorun varsa. Öyleyse önce aile modellerinden, ondan sonra çocukluk çağları içerisinde herhangi bir baskı unsurun dan, (bundaki temel sebeplerde yine alan koruyamamak, kendi alanı bilememekten) dolayı çeşitli durumlarla karşılaştıysak, bunları dönüştürebilir ya da kendinize doğru şekilde şifa yolları ve sistemleri bulabilirsiniz.
Burada önemli olan, otorite figürünün aslında, ta ilahi sistemden başlayıp hayatın içerisindeki çeşitli kurallar, sistemler olarak, buraya bize düşen izdüşümleri ve bir sürü alandaki sembolleri ile olan ilişkimizi görmektir. Ben bir paso almayı bile kendime zahmet görerek bürokratik her türlü konudan kaçan bir ilkokul öğrencisiyken, tabii ki ileri yaşlarda bunun çeşitli sonuçlarını, kurallara, sistemlere karşı cephe alan taraflarını görerek iyileştirmek durumunda kaldım. İyi ki kalmışım çünkü oradaki durumları iyileştirmeye benim ihtiyacım vardı. Ama şu da vardı, bir taraftan da o asilik beni geçmiş aile kalıpların içerisinden çıkartabilmek için yine ihtiyacım olan bir barkod sistemiydi.
Hiçbir zaman bulunduğunuz durumu, hâli kötü bilerek değil, her bir noktanın kendimize olan faydasını tespit edeceğiz. Evet, Ünal geçmişte otorite ile arası çok iyi olmayan bir kişiydi. İyi ki de böyleydi, geçmişten özgürleşmek için bunu kullandı. Fakat bunu otorite ile yeni kurduğu bağlarla, yeni anlaşmalarla, belki yeniden bakarak, yeni kararlarla iyileştirme yolunda. İnşallah tamamen de iyileşiriz hepimiz. Zaten hedefimiz önce görüp fark ederek, önce ilahi otorite ile, ondan sonra onun buradaki çeşitli tezahürleri ile teker teker barışabilmek. Ve biz bu barışı yaptıkça, üzerimizdeki baskı gibi gördüğümüz, “Şunu yapmak zorundasın, bunu yapmalıyım” gibi tüm bu ifadeler ağzımızdan yavaş yavaş uzaklaşırken, biz olay olarak da bir bakacağız ki kolaylaştırıcı unsurlar gelmiş.
O otoritenin karşı duran kişileri, olayları bizi kucaklayıp işimizi kolaylaştıracak güzel hizmetler sunmaya başlamış. Çünkü ben almaya kabul etmişim. Almayı kabul edemeyen hayattan ve otoriteden de hizmet alamıyor bu sefer. O yüzden, gelin her birimiz bu anlatılanların ışığında hayatımıza bir daha bakıp, önce otorite figürlerimizi tespit edelim, onlarla aramızdaki ilişkileri iyileştirebilmek üzere odaklanalım, fark edelim ve farkındalığımızı açarak iyileşip, iyileştirelim hayatımızı.
Sevgilerimle, hoşça kalın.
Instagram
Twitter
YouTube
Facebook
Web
Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio