'Başkanlık İçin Uzlaşma Olmazsa Ekim Ayında Referandum Gündemde'

Hükümete yakınlığı ile bilinen Star gazetesi, TBMM’de Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nu çalışırken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de sivil toplum örgütleriyle, başkanlık sisteminin halka anlatılması için çalışma yürütüleceğini, iki koldan yürüyecek bu çalışmalar sonucunda uzlaşma sağlanmazsa ekim ayında referanduma gidilmesinin gündemde olduğunu yazdı...

Nevin Bilgin'in haberine göre, AK Parti, komisyonunda uzlaşma sağlanamaması halinde nasıl bir yol haritası izleneceği konusunda da çalışma yürütüyor. 

Hem Meclis’teki matematiksel tablo, hem de partilerin başkanlık sistemine mesafeli yaklaşımı karşısında başkanlık sisteminin halka anlatılması konusunda çalışmalar yapılacak.

Habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Arama Konferansı’ dediği çalışmalarda 'işin uzmanları ve sosyal taraflar ile sivil toplum kuruluşları ve düşünce kuruluşlarının temsilcileri' masada olacak. Farklı tarafların yeni anayasadan beklentileri masaya yatırılacak.

Popüler İçerikler

Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
YORUMLAR
26.01.2016

şu uzun bademin olmadığı bi ülke hayal ediyorum da sanki çok daha mutlu olacakmışız gibi hissediyorum.

Gitsin muhtarların başkanı olsun.. Biz bu adamın c.başkanlığında bu kadar çekiyorsak, başkan olursa ülkenin içine eder(edilecek yer kaldıysa). 330 mv. yokken referanduma nasıl gidecek onu da anlamadım, yan sanayi Mhp'den adam ayarlamış anlaşılan..

26.01.2016

MHP den değil HDP den ayarlanmıs emin olabilirsin yavas yavas buzlar eritiliyor Leyla Zana yı felan kabul etmeler bunlar yüzsüzler ordusu yarın bir gün bu olanlar unutulur HDP - AKP el ele başkanlığa götürürler bu ülkeyi...

Pasif Kullanıcı
26.01.2016

Hep diyorum bizim gibi ülkelere önce eğitim sonra demokrasi lazım.

TÜM YORUMLARI OKU (15)