Onedio Logo

Başkan'ın ve Yılın İlk Enflasyon Raporu: Merkez Bankası Mercek Altına Alınacak

Kapak Görseli

2021 yılının ilk Enflasyon Raporu toplantısı bugün 10:30'da yapılacak. Hem yılın ilk toplantısı olması hem de daha günler önce değişen Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan'ın ilk kameralar karşısındaki deneyimi olması açısından toplantı, önemli görülüyor.

Merkez Bankası'nın yılda 4 kez yaptığı, kısa ve orta vade ekonomik beklentilerini açıkladığı Enflasyon Raporu toplantısı önemli.

Merkez Bankası'nın yılda 4 kez yaptığı, kısa ve orta vade ekonomik beklentilerini açıkladığı Enflasyon Raporu toplantısı önemli. Görseli

Her yıl 3 ayda bir yapılan toplantılar, beklentilerin değişimi, yönlendirmesi, Merkez Bankası'nın iletişimi açısından önem taşır.

Başkanların sunumuyla başlayan Enflasyon Raporu toplantılarında hem başkan izlenir, hem de Merkez Bankası'nın öngörüleri.

Başkanların sunumuyla başlayan Enflasyon Raporu toplantılarında hem başkan izlenir, hem de Merkez Bankası'nın öngörüleri. Görseli

Ardından da ekonomist ve gazetecilerin soruları cevaplanır. Böylelikle yine başkan da iletişim imkanı bulurken, Merkez Bankası da bir nevi teste tabi tutulur. 

Son yıllarda Enflasyon Raporu daha bir yakından izlenir oldu. Malum sıklıkla değişen başkanların iletişimlerini görmek, birikimlerini ölçmek için hemen hemen tek yol bu oluyordu.

Bugün 10:30'da canlı yayında TCMB'nin yeni Başkanı Fatih Karahan da ilk kez kameraların karşısına geçecek.

Geçen hafta Hafize Gaye Erkan'ın ismiyle duyurusu yayımlanan Enflasyon Raporu'nu sunarak ilk sınavını verecek.

Merkez Bankası'nın beklentilerini ve değerlendirmelerini aktaracak. Ardından gelecek soruları da cevaplandıracak.

Piyasa da yakın gözlüğünü takıp, gözlerini kısarak izleyecek. Olumlu sinyaller aranacak, bulunursa ekonomideki beklentilerle, piyasadaki yönlendirmeler iyileşecek.

Bloomberg'den Merkez'de Değişim İncelemesi: "Erkan Dışarı, Karahan İçeri"
Piyasa Rengini Belli Etti: Merkez Bankası'nın Yeni Başkanı Fatih Karahan'dan Ne İstiyorlar?
Hafize Gaye Erkan İstifası Sonrası Merkez Bankası'nda 2000'li Yıllarda Görev Yapan Başkanların Başarı Grafiği

Popüler İçerikler

Sedat Peker Sessizliğini Bozdu ve İlk Kez Açıklama Yaptı: Sedat Peker'den Gazeteci İsmail Saymaz’a Açıklamalar
Sedat Peker Sessizliğini Bozdu ve İlk Kez Açıklama Yaptı: Sedat Peker'den Gazeteci İsmail Saymaz’a Açıklamalar
MÜSİAD TÜSİAD’ı Hedef Aldı: “Moral ve Motivasyonu Aşağı Çeken Söylemler”
MÜSİAD TÜSİAD’ı Hedef Aldı: “Moral ve Motivasyonu Aşağı Çeken Söylemler”
Savcılıktan Açıklama: TÜSİAD Başkanına da Soruşturma Açıldı
Savcılıktan Açıklama: TÜSİAD Başkanına da Soruşturma Açıldı