Yaptıkları kahramanlık olmasa da süper kahraman gibi göründükleri kesin.
Yaptıkları kahramanlık olmasa da süper kahraman gibi göründükleri kesin.
Fizik öğretmenimin bir yerlerde gülümsediğini hissedebiliyorum!
Sıvının yüzey katmanının esnek bir tabakaya benzer özellik göstermesinden kaynaklanan yüzey gerilimi, bu inanılmaz gösteriyi mümkün kılıyor.
Kargo paketini açtığınızda gördüğünüz şeyin sebebi bu olabilir mi? 😅
Eğer topun ilk hızının sıfır olmasını sağlayamasaydı hocamızın son dersi olabilirdi. 😅
Evde milkshake yaparken tekrar düşünün. 😃
'Mould Etkisi' ya da 'Kalıp Etkisi' olarak tarif edilen bu fenomen, zincir gibi malzemelerin çekip bırakıldığında adeta bir şelale gibi akmasını sağlıyor.
Ağırlık dağılımının oldukça ilginç dinamikleri var. Bu videoda ağırlık merkezinin yol tutuşunu nasıl etkileyeceğini görmeniz mümkün.
Biri bize burada tam olarak neler yaşandığını anlatabilir mi? 😅
Bu deneyin oldukça tehlikeli olduğunu belirtelim. Lütfen evde denemeyin!
Romalıların aynı işlem için kayada delikler açıp içerisine ahşap kazıklar çaktıkları söyleniyor. Sonrasında sıcak su ile ahşap kazıkları ıslatıyorlar ve kaya ikiye bölünüyor.
Dünya'nın yuvarlak olmasının konuyla bir ilgisi var mı acaba? 🤔
Asansör düşerken zıplarsak ne olur?
Hayaller o kadar da uzak değil sanki? 😄
Havadan yaklaşık 5 kat daha ağır olan bu gaz, sıvıya benzer özellik gösteriyor. Ne yazık ki renksiz olduğu için tam olarak ne olduğunu görmeniz mümkün değil.
#13 anlamadım. Ne olduğunu biraz açar mısınız? Benim gördüğüm; yukarı çıkan asansörde zıplarken mesafe daraldığı için taklası yarım kalan eleman. Buna göre basınç kuralı asansörde işlemiyor. Yoksa tam takla atabilirdi. Basınç kuralı asansörde neden işlemiyor bu soruyu es geçerek şunu sormak istiyorum: basınç kuralı asansörde işlemiyorsa aşağı çakılan bir asansördeysek yer çekimi dışında ittiren bir şey (basınç) olmadığından; zıplamanın bizi kurtarması gerekmez mi? Bilmediğim için basit mantık yürütüyorum. Bilen bir arkadaş aydınlatırsa sevinirim.