Başına Soda Şişesiyle Vurdular: Hastanede Eşiyle Kürtçe Konuşan Yaşlı Adam Saldırıya Uğradı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde göz ameliyatı olan eşine refakatçilik yapan 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı, Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradı. Başına soda şişesiyle vurulan Yaşlı, saldırgandan şikayetçi oldu. 

Evrensel'den Seçkin Sağlam'ın haberine göre, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde göz ameliyatı olan eşi Bedriye Yaşlı (71) ile Kürtçe konuşan Ekrem Yaşlı (74), başka bir hasta refakatçisi tarafından ırkçı saldırıya uğradı. 

Eşinin Türkçe bilmediğini ifade eden Yaşlı, “Ben bir şey demedim ona. Bana ‘Sen nereden geldin?’ gibi bir şeyler söyledi. Ben anlamadım önce. Sonra koltukta oturuyordum, bir ara göz göze geldik. ‘Bana neden bakıyorsun?’ dedi. Ben de ona bakmadığımı söyledim, ayrıca ‘bakmak yasak mı?’ dedim. Arkasında soda şişesi saklıyormuş. ‘Ben sana bana bakma demedim mi’ dedi, ‘burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ diyerek soda şişesiyle iki kez kafama vurdu” dedi.

Şikayetçi oldu

Kendisine vuranın 20’li yaşlarda biri olduğunu söyleyen Yaşlı, hastane polisine şikayetçi oldu. Orada ilk ifadesini veren Yaşlı, savcılığa da şikayette bulunacağını ifade etti. Konuyla ilgili İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şubesine başvuru yapılırken, İHD yetkilileri olayın adli boyutu itibariyle takip edileceğini, Çanakkale’de insanların bir arada ve barış içinde yaşadığını, bu tür ırkçı saldırılara izin verilmeyeceği ifade edildi.

AKP'li Yeneroğlu'ndan Kürtçe geçmiş olsun mesajı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yaptığı Twitter paylaşımı ile Ekrem Yaşlı'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yeneroğlu, Kürtçe ve Türkçe yazdığı mesajında 'Xwedê şifayê bide apê me, bi hurmet têm destê te (Allah amcama şifa versin, hürmetle ellerinden öperim). Dedesi yaşında, saygı gösterilmesi gereken bir büyüğe saldırmak; nasipsizliktir, barbarlıktır. Efendimizin buyurduğu gibi, ırkçılık yapan bizden değildir' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
17.10.2019

Maalesef bunlar ülkemizin her köşesinde yaşanıyor. Bazı Türk arkadaşlar Kürtlerden , Kürtçe konuşmamayı , Kürt olduğunu belli etmeyi gerekirse kürdüm bile dememelerini bekliyor. Resmen Kürtlüğünüzü içinizden yaşayın ancak dışarı yansıtmayın diyorlar. Elin İngilizi, Arabı, Fransızı gelir istediği gibi konuşur gezer tozar, ama Kürtler bu ülkede konu olunca herkeste bir hoşnut olmama , rahatsızlık duyma var. 2 kuruş para için araplar geliyor diye her tarafı arapça tabelalar ile doldurdunuz , bunu para için yaptınız evet. Ancak binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafya da Diyarbakır'da bir Kürtçe tabelaya tahammül bile edemediniz. bu kadar iki yüzlü bu kadar vicdansızın olduğu bir toplumunda mutlu mesut yaşamanız imkansız zaten. bir aynaya bakın ne kadar mutlu yaşıyorsunuz bu ülkede.

16.10.2019

Emojilerden verilen tepkilere göre bu duruma sevinen ne kadar kanı bozuk insan varmış.

16.10.2019

askerimizin savaştığı kürtler değil teröristlerdir kodumun ırkçı şerefsizi, sonra bir de gelip demez misin kürtler neden türklere bu kadar kızıyor diye..

TÜM YORUMLARI OKU (51)