Başıboş Köpek Haritası Gündemden Düşmüyor: Havrita Uygulaması Nedir, Ne İşe Yarıyor?

Sosyal medyayı adeta kasıp kavuran konulardan biri olan Havrita uygulaması hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Başıboş köpeklerin harita üzerinden yerlerinin gösterildiği bu uygulama birçok tartışmaya yok açtı. Hayvanseverlerin “Havrita’da işaretlenen sokak köpekleri öldürülüyor” iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Gülsaniye Ekmekçi konu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Havrita Nedir, Ne İşe Yarıyor?

Havrita, Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulmuş Başıboş Köpek Haritasıdır. Kısa sürede gündem olan bu uygulamada kişilerin belirledikleri ya da işaretledikleri bölgelerde başıboş köpekler ve sayıları giriliyor. Aynı zamanda kullanıcılar hayvanların fotoğraflarını çekerek uygulama üzerinden paylaşabiliyor.

'Havrita' adlı uygulama, sokak köpeklerini hedef gösterdiği ve onların ölümlerine sebebiyet verdiği gerekçesiyle sosyal medyada eleştiri oklarına hedefi haline geldi.

Harita üzerinde köpeklerin yerlerini gösteren Havrita hakkında kan donduran iddialar ortaya atılmıştı.

Sokak hayvanlarının katledilmelerinin son zamanlarda artış gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Uygulama yüzünden hedef gösterilen can dostlarımızın zehirlendiği iddiası başta hayvanseverler olmak üzere milyonların yüreğini dağladı.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Gülsaniye Ekmekçi sosyal medyanın gündeminden düşmeyen bu uygulama hakkında açıklamalarda bulundu.

Sokak köpeklerinin hayatını tehdit eden Havrita uygulamasının kapanması gerektiği vurgulandı.

Ekmekçi 'Antalya Muratpaşa’da çok sayıda işaretleme yapıldı. Ardından parkta 8 - 10 köpek zehirlendi. Uygulamanın tamamen kapatılması gerekiyor. Türkiye Barolar Birliği bünyesinde Hayvan Hakları Komisyonu olarak dava açmak için karar aldık' ifadelerini kullandı.

Siz konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Havrita uygulaması kapatılmalı mı, yoksa kalmalı mı?

Yorumlarda buluşalım...

İlginizi Çekebilir

Sosyal Medya Kampanyaları: Başıboş Köpek Haritası'na Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor! Katliam mı? Korunma mı?

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
YORUMLAR
22.08.2022

valla sevgi pıtırcıklarından linç yiyecem biliyorum ama sokakta başıboş hayvan olmamalı ! kaç tane ölümle sonuçlanan saldırı oldu , ideal olan bu hayvanlar sokağa düşmeden öncesinde bişeyler yapılmalı ancak olmuyorsa uyutulmalı ... binlerce köpeğin canı bir çocuğun canından değerli değil ! akşam vakti özellikle parka filan gidemez olduk...

22.08.2022

köpekleri öldürmek için uygulamadan yer bakmaya gerek var mı? sokakta gezsen zaten bulursun. hatta geceleri gez onlar seni bulsun.

22.08.2022

önce itlere sonra itperestlere çözüm bulmak lazım. sizin yüzünüzden insanlar bisiklet/motosiklet süremez, çoluğunu çocuğunu parka götüremez, gece yürüyüş yapamaz hatta özellikle sabahın erken saatlerinde işine gücüne rahat rahat gidemez oldu. hepiniz ab/abd için can verirsiniz ama orada 1 yazıyla bir bile sokak hayvanı olduğunu bilmezsiniz. alın evinizde besleyin desek yok, 15 kilosu 100 liralık mamayı sağa sola dök sonra evinde vicdan 31i çek parklara girilemesin girilse de it bokundan, köpek maması/yemek artığı kokusundan geçilmesin sonra onlar dostumuz yaşam alanlarını işgal ettik bilmem ne. yaşam alanlarını ziktirtmeyin sorsak hepiniz afganı arabı göndermek istersiniz e aynı şey! o da insan yaşasın burda o da can öyleyse(!)

22.08.2022

barınak falan da olmaz alan alsın üstüne sonra geri kalanı itlaf edilsin, niye? barınağı onun giderlerini de vergilerinizle karşılayacaksınız da ondan sonra ağlanmayın 1 ekmek fiyatı niye anasının nikahına çıktı diye. köpek dediğin hayvan kurttur ve çeteleşince saldırganlaşır ve sahiplendiği yere kimseyi sokmaz. kaç kişi öldü sayenizde özellikle de çocuk. mahra melin pınar'ın fotoğraflarına bi bakın da o soktuğum vicdanlarınız belki de sızlar. sızlamıyorsa itlerinzle beraber sizi de itlaf etmek lazım. ki bu hayvanlara farkında olmadan en çok zararı siz veriyosunuz sanıyomusunuz ki aç kalınca, eş için liderlik için kendi aralarında oylama yapılıyor? ben de insan sevmiyorum ama gidin sanatla, sporla, bilmem neyle uğraşıp hayata bağlanın ya da çok istiyorsanız kayıtlı kuyutlu ağızlıklı bilmem neli alın üstünüze bakın zaten yeterince kirli olan sokakları daha da kirletmeyin.

TÜM YORUMLARI OKU (12)