‘Cerablus ve Rai'de 13 Köy ÖSO Kontrolüne Geçti’

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, 'Fırat Kalkanı' harekâtı kapsamında Cerablus bölgesinde 10, Rai bölgesinde ise 3 köyün terörist unsurlardan temizlendiği, köylerin Özgür Suriye Ordusu kontrolüne geçtiği bildirildi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, 'Fırat Kalkanı' harekâtı kapsamında Cerablus bölgesinde 10, Rai bölgesinde ise 3 köyün terörist unsurlardan temizlendiğini, köylerin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolüne geçtiğini açıkladı. 

Harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) batı ve güney yönüne doğru ilerlemesini sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

'Cerablus (Karkamış) bölgesinde Amerina, Ayn El Bayda, Dabis, Balaban, Suraysat, Cebel Kussa, Kırk Mağara, Kırata, Aşağı Amerina ve Ez Zahiriyah köyleri terörist unsurlardan temizlenmiş ve ÖSO kontrolüne geçmiştir. Rai (Çobanbey) bölgesinde Ayyaşe, Şeyh Yakup ve Kersanlı köyleri terörist unsurlardan temizlenmiş ve ÖSO kontrolüne geçmiştir. Türk Kızılayı ekiplerince ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırılması ve sıcak yemek dağıtımına başlanmıştır. Dün 5 bin kişilik sıcak yemeğin dağıtımı gerçekleştirilmiştir.'

'Sivillerin vurulduğu iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır'

Açıklamada, harekât sırasında sivillerin vurulduğuna veya hedef alındığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı, bölgedeki sivillerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterildiği de kaydedildi:

'Fırat Kalkanı harekâtı sırasında sivillerin vurulduğuna veya hedef alındığına ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Suriye'de icra edilen harekat kapsamında bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.'

Başbakanlık

Popüler İçerikler

Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
28.08.2016

işte o "güçlü , özgürlükçü , şerefli orta doğu askeri olan Kürtleri" gördünüz.Saatler içerisinde devlet kurmak isteyen kürtler nasıl dünyaya ağlamaya başladı..Bu kadar da eziklerdir.

Suriye'de terör örgütleri IŞİD ve PYD'den temizlediğimiz her yeri yine bir terör örgütü olan ÖSO'ya bırakıyoruz. Terörle yatan terörle kalkar. Sonunda bize de saracak bu ÖSO canileri. Keşke ortaasyanın sessiz sakin bozkırlarında kalmanın bir yolunu bulabilseymiş dedeler. Nerden gelmişiz şu ortadoğu denen bok çukuruna. Sen boka bulaşmıyım diyosun, bok geliyo sana bulaşıyo amk!

28.08.2016

Daha fazlası alındı. http://syria.liveuamap.com Buradan takip edebilirsiniz canlı olarak.

TÜM YORUMLARI OKU (8)