Başbakan Yıldırım'dan Bedelli Askerlik Açıklaması: 'Müspet Bakıyoruz'

Başbakan Binali Yıldırım'ndan bedelli askerlik açıklaması geldi. Bedelliye bakışlarının müspet olduğunu söyleyen Yıldırım, 'Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yıldırım, cumhurbaşkanlığına adaylığı gündemde olan Abdullah Gül ile ilgili bir soruya, 'Abdullah Gül'ün adaylığından bize ne? Aday olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Yarın bir açıklama yapacakmış galiba ben değerlendirmelerimi yaptım. AK Parti ona bütün makamları verdi sonrası tekrara giriyor. Abdullah Bey'in başından beri 'ben partimin emrindeyim' demesini bekliyordum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde esasında o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hiçbir faninin yapamayacağı şeyi yaptı. Partim daha önemli burada yapacak çok iş var diye büyük bir fedakarlık yaptı. Bütün konuşmalarda arkadaşlarımızın sen geç demelerine rağmen bunu yaptı. 'Ben partimin yanındayım' demeliydi. Bugün onları hatırlama gündür. Şu bir haftadaki baş döndürücü trafiğin bir anlamı yok. Proje dediğimiz şey doğal şartları içerisinde gelişmeyen bir dayatmadır' diyerek yanıt verdi.

"Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için dikkate alınması gereken bir husus"

Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin, izleyicilerden gelen bedelli askerlik ve öğrenci affı sorularını da yanıtladı. Yıldırım, her iki konuya da bakış açısının müsbet olduğunu belirtti ve 'dikkate alınması gereken bir talep' dedi. Yıldırım bedelli askerliğe ilişkin şunları söyledi:

'Bakış açımız müsbet. Ancak orada şöyle bir istismar olmaması gerekir. Onu iyi anlatmak lazım. Bir yandan terörle mücadele veriyoruz, bir yandan bedelli... Bu istismar edilebilecek bir konu olarak gözüküyor. Ancak bu da toplumsal bir talep. Biz yavaş yavaş profesyonel askerliğe geçtik 15 Temmuz'dan itibaren. Vatani görevini yapan askerleri biz cepheye göndermiyoruz, onlar arka planda görevlerini yapıyorlar. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için dikkate alınması gereken bir husus bu. Buradan elde edilecek kaynağın da savunma sanayimizin güçlendirilmesi için kullanılması gerekir.'

Yıldırım ayrıca terör suçuna bulaşmamış kişiler için de öğrenci affına olumlu baktığını söyledi.

Erdoğan "doğru bulmuyorum" demişti

Bedelli askerlik konusu geçtiğimiz günlerde AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında da gündeme gelmişti. AKP'li üyelerin toplumda bedelli yönünde bir talep olduğunu ifade etmesi üzerine Erdoğan, 'Seçim ortamında böyle bir gündemi doğru bulmam” demişti.

Yıldırım'ın bedelli askerlik açıklaması sosyal medyanın gündemine oturdu...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
27.04.2018

seçim zamanı bu kararı almanıza biz de müspet bakıyoruz(!)

27.04.2018

ne zaman alınacaktı karar beklemenin anlamı mı var?

Bedelli askerlik bekleyen 3 milyon a yakın genç var. Bedelliye gerçekten ihtiyaç duyan, şirket kurmuş ülkeye vergi veren, çalışanları olan, aile babası olan insanlar var. Bu insanlar düşünülmeli. En azından bu insanlar için bir öncelik olmalı zaten. 30 yaşındaki adamı askere alıp hiç bir fayda alamazsın o er'den. 18-20 Bin tl ödese askeriyeye bin kat, on bit kat faydalı oalcaktır. Yorum yaparken duygusal değil mantıklı bakın olaylara. Artık savaşlar askerlerle değil gelişmiş teknoloji ile kazanılıyor. 1 Milyon bedelli katılsa geç 1 milyonu 100 bin bedelli katılsa gelecek parayla askeriyenin geliştireceği teknolojiyi düşünün! 100 bin askerin devlete açtığı yemek eğitim mühimmat giderleri ile zarar etmesi mi yok sa 100 bin *(çarpı) 18 bin tl paranın askeriye aktarılması mı mantıklıdır?

27.04.2018

burda bu güzel cümleleri anlayamayan yarım akıllı dolu burası boşver kardeş

27.04.2018

Ya herkes gitmeli yada kimse gitmemeli. Parası olan gitmesin, suriyeliler elini kolunu sallayarak gezsin garibana gelince vatan sağolsun.

Pasif Kullanıcı
28.04.2018

Afrinde Kaçtane Şehit verdik. Fakat kimse dedimiki AKP DE Suriyeli erkekler. nerede diye. neden ellerini kollarını sallayarak cirit atıyorlar neden acilen eğitilip özgür suriye ordusuna zorla sokulmuyorlar. Burda rahatlar elleri kolları tutan 18 yaşından büyük suriyeli erkekleri ne diye sınır dışı etmiyorlar ? Bunlara nekadar lanet etsek azdır.

TÜM YORUMLARI OKU (59)