Başarısız Eğitim Hayatlarının Ardından Tüm Dünyaya Ulaşacak Başarılara İmza Atmış 13 İsim

Büyük başarılarıyla tanıdığımız insanların en başından beri aynı noktada olduğunu düşünürüz. Fakat hepsinin, birçoğumuz gibi pek iyi olmayan, hatta oldukça kötü bir eğitim hayatları olmuş. İşte öğretmenlerinin ve ailelerinin, başarısızlıkları dolayısıyla umudu kestiği o öğrenciler...

1. Elvis Presley

Elvis Presley, zor bir çocukluk geçirmiş. Henüz 3 yaşındayken babası tutuklanmış, annesiyle akrabalarının yanına taşınmak zorunda kalmış. Birkaç arkadaşı dışında iletişim kurduğu kimse yokmuş ve çevresine bir türlü uyum sağlayamıyormuş. Hatta girdiği futbol takımından da hocası tarafından çıkarılmış. Tüm bunlar okul hayatında başarısız olmasına sebep olmuş haliyle.

Gittiği ilk plak şirketinin de onu beğenmediğini söylenen Elvis Presley'nin başarısı tartışılmaz.

2. Michael Jordan

Michael Jordan da zor bir eğitim hayatı yaşamış. Asi tavırları olan Jordan, ilkokulda onun siyahi olmasıyla dalga geçen bir kızı dövdüğünden okuldan uzaklaştırılmış.

Sonrasında spora yönelmiş, beyzbol, futbol ve basketbol oynamış. İlk denemesinde, çelimsiz ve kısa boylu olduğundan basketbol takımına seçilmemiş. Seçildikten kısa bir süre sonra ise yine asi tavırları sebebiyle takımdan atılmış. Bugün ise dünyanın gelmiş geçmiş en iyi basketbolcuları arasında.

3. Pablo Picasso

Picasso oldukça zeki bir öğrenciymiş fakat kendisine yapması gerekenin söylenmesinden hiç hoşlanmazmış. Aritmetik gibi derslerle asla ilgilenmez devamlı çizim yaparmış. Bu asi tavırlarından dolayı sürekli cezalar alır, öğretmenleri tarafından pek sevilmezmiş. Babası ressam olduğu için şans yüzüne gülmüş çünkü babası durumu fark eder etmez, onu sadece resimle ilgilenebileceği bir okula yönlendirmiş.

4. Lev Nikolayeviç Tolstoy

Tolstoy, oldukça zor bir çocukluk geçirmiş. 2 yaşında annesini, 9 yaşında ise babasını kaybetmiş. Eğitimini halaları üstlenmiş fakat öğretmenleri sürekli öğrenmeye isteiğinin olmadığını söylüyormuş. Önce Kazan Üniversitesi'ne Doğu Dilleri eğitimi almak için gönderilmiş. Oradaki eğitimini yarıda bırakıp hukuk okumaya karar vermiş ama onu da yarıda bırakmış. 

Daha sonra Rus Ordusu'na yazılmış ve o sırada tüm dünyaya yayılacak eserlerini yazmaya başlamış.

5. George Westinghouse

Kendisi buharlı motor çarkının mucidi ama lisedeyken çalışmayı sevmemesi ve yeteneksiz olması gerekçesiyle okuldan atılmış. İlk icadını 20 yaşına gelmeden yapan Westinghouse 400'ün üzerinde icatla sanayiye yön veren en önemli isim.

6. Thomas Edison

Edison başta ampul olmak üzere sayısız buluşa imza atmış bir mucit. Oldukça garip bir çocukluk geçirmiş. Bir dönem bir tavuk gibi kuluçkaya yattığı bile söyleniyor. Aslında bu onun araştırmacı kişiliğini ve farklı bakış açısını ortaya koyuyor ama buna okul hayatındaki başarısızlığı eklenince o dönem pek dikkate alınmamış.Okul hayatı tam bir fiyaskoymuş çünkü. Aynı şekilde iş hayatı da öyle. Birkaç kez girdiği işlerden kovulmuş. Ardından tamamen araştırmalara ve icatlarına yönelmiş.

7. Ludwig van Beethoven

Beethoven, çok küçük yaşlardan itibaren müzik eğitimi almaya başlamış. Fakat onun ilk hocası, birkaç dersin sonunda onun keman tutmayı bile doğru düzgün beceremediğini, müzik konusunda pek bir gelecek vaat etmediğini söylemiş. Fakat o, işitme problemi yaşıyor olmasına rağmen genç yaşında birçok besteye imza attı.

8. Steven Spielberg

Spielberg, bugünkü başarısını yakalamadan önce başvurduğu bir sinema okulu tarafından 3 kere reddedilmiş. Daha sonra bu okuldan ümidi kesince başka bir okula başlamış fakat bu okulu da yarım bırakarak yönetmenliğe ilk adımını atmış. Tam 35 yıl sonra ise okula dönüp diplomasını almış.

9. Dick Cheney

Cheney, Yale Üniversitesi'ne 2 kere girebilmiş fakat  2 sefer de başarısız olduğundan okuldan atılmış. George Bush 'Yale'den mezun olunca başkan, yarıda bırakınca başkan yardımcısı olunuyor.' şeklinde kendisini alaya almış.

10. Charles Darwin

Darwin'in öğretmenleri onun zekasının ortalamanın altında olduğunu düşünüyorlarmış. Aynı şekilde babası da hayalperest ve oldukça tembel olarak görülüyormuş. Büyük başarıların temeli hep bu hayallerle atılıyor tabii :)

11. Isaac Newton

Newton da eğitim hayatının ilk dönemlerinde oldukça başarısızmış. Gittiği hiçbir okulda başarılı olamayınca ailesi onu kendi çiftliklerinin başına geçirmiş fakat bu işte de başarılı olamamış. Hatta durum öyle bir hal almış ki çiftliği amcalarından biri kurtarmış.

12. Winston Churchill

Churcill de ilkokuldan itibaren başarısız olanlardan. Hatta 6. sınıfı tekrar etmek zorunda kalmış.

13. Albert Einstein

Albert Einstein'ın konuşmaya ve yazmaya çok geç yaşta başladığını hepimiz duymuşuzdur. Eğitim hayatının başlarında ona 'zihinsel engelli' gözüyle bakılmaya başlanmıştı. Fikirleri ve kurduğu hayalleri 'aptalca' olarak değerlendiriliyordu. Daha sonra o, bu 'aptalca' hayalleriyle bilim dünyasında çığır açarak herkese gereken cevabı verdi.

Popüler İçerikler

TÜİK, Ekim Ayı Enflasyonunu Açıkladı: Yıllık 48,58'e Geriledi! Kira Zam Oranı da Belli Oldu
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Yaptığı Açıklamalar Gündem Oldu: ''Uyanın Fenerbahçeliler Uyanın!''
Milyonlarca Emekliyi Bekleyen Tehlike! Emekli Maaş Zammında Sıfır Zam Endişesi
YORUMLAR
20.07.2017

einstein çocukluğunda asla aptal görülmedi bunlar mit. Üniversite döneminde olmayan bir şeyi aradığını düşündükleri için aptal dediler

20.07.2017

evet şu einstein önyargısından kopması lazım artık insanların...

Pasif Kullanıcı
20.07.2017

Edisonu koymayın kardeşim şuraya alerji yapıyo adam koymayın anasını satıyım kimse niye koymadınız demez yav koymayın yav

cCc tesla reyiz cCc

20.07.2017

Adamlarda imkan var imkan.Bizde ODTÜ'yü bitiren çöpçü oluyor.Başarısız eğitim hayatıymış.Zekayı keskin,tırnakları sivri tutacaksın Türkiye'de.Hele ki bu devirde.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ