Başarı Denince Aklınıza O Gelecek: Tunceli'den Robert Koleji'ne Uzanan Mahir'in Öyküsü!

Bizler kendi küçük başarılarımızı dünyanın en büyük olayıymış gibi anlatmaya devam ededuralım; ancak bir yerlerde, Türkiye'nin maddi imkanlar dahilinde en geri kalmış şehirlerinden birinde, çobanlık yapan 14 yaşında bir çocuk çıksın, girdiği sınavda Türkiye birincisi olsun ve Robert Koleji'ni kazansın. Bizler de hala 'Başardık' demeye devam edelim.

Mahir Gündoğdu, bu sene yapılan TEOG sınavlarının ikincisinde 120 sorunun tamamına doğru yanıt vererek Türkiye birincilerinden biri olmuştu.

Mahir, ders çıkışlarında ailesine de yardım etmek için koyunları alıp yaylaya götürüyor. Aslında bölge insanının zaten çocuk yaştan başlayarak yaptığı işlerden birisi bu. Fakat burada Mahir'i istisna yapan durum derslerinden de kopmayarak, Türkiye birincisi olması.

Mahir bugün Türkiye'nin en prestijli okullarından biri olan Robert Koleji'ni kazandı.

Gelin hikayenin bundan sonrasını onunla röportaj yapan Habertürk muhabiri Pervin Kaplan'ın aracılığıyla Mahir'in ağzından dinleyelim.

"Bizim oralarda yaşam şartları ağır ama ailem bana hep destek oldu."

'Annem ilkokul mezunu, babam da ortaokul; ama okumanın ne kadar önemli olduğunu hep onlardan dinledim. Hep beni desteklediler. 6'ncı sınıfa giden kardeşim Deniz'i de okuması için aynı şekilde teşvik ediyorlar.'

"Ailem küçükbaş hayvancılıkla uğraşıyor. Ben de köydeki tüm çocuklar gibi aileme işinde destek oluyorum."

'Ama ders kitaplarımı da yanıma alıyordum ve ders çalışıyordum. Kitap okumayı çok sevdiğim için hep kitaplarım yanımda oluyordu. Bol bol kitap okudum. Aslında saatler boyu başımı kaldırmadan ders çalışmadım. Günde ortalama 2 saat ders çalışıyordum. Bence başarılı olmamda kitap okumayı bu kadar sevmemin faydası oldu. '

"Öğretmenlerime teşekkür ederim."

'İki öğretmenim ve okul müdürüm bizim köyde oturuyor. Tüm öğretmenlerimin yetişmemde ve başarımda katkısı oldu. Hepsi bana 'yapabilirsin' dediler. Ama okul müdürüm, fen ve türkçe öğretmenlerim özellikle çok ilgilendiler. Ben de 'yapacağım' dedim.' 

"Yatılı okusam da başaracağımı biliyorum."

'Söylemek için erken olabilir, çünkü önümde 5 yıl var ama hayalim tıp ya da mühendislik okumak.'

Mahir'in babası Güzel Gündoğdu da haliyle oğlunun bu başarısıyla gurur duyuyor.

'Böylesine zorlu bir hayata rağmen oğlumun başarısı beni çok mutlu etti. Bütün imkansızlıklara karşın emeğinin karşılığını aldığı için çok mutluyum.'

Son söz: Sana bu parlak eğitim yolunda başarılar Mahir. Başarma ve azim konusunda zaten hepimizden ilerideyken, şimdi başarının tadını çıkar. 👏

BONUS: Aslında Tunceli bu başarılara çok da yabancı değil. Eğitim sistemini ve çocuklardaki okuma azmini öğrenmek için göz atabilirsiniz.

Okuma Yazma Bilmeyen Bir Kişi Bile Olsa Ona Kurs Açarım: Eğitimde Tunceli Mucizesi

BONUS 2: Kas erimesi hastalığından dolayı yıllardır yürüyemeyen ve annesi tarafından okula götürülen Soner Durmaz, geçtiğimiz sene LYS'de Tunceli 1'incisi ve Türkiye bin 446'ncısı olmuştu.

Popüler İçerikler

Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
YORUMLAR
02.07.2016

Robert zengin şımarıklarla doludur, umarım canını sıkmazlar, umarım kendini eksik hissetmek gibi bir hata yapmaz.

03.07.2016

Pardon ama öğrencilerle ilgili bu genel "zengin şımarık" yorumunuzu kanıtlayacak bir örnek verirseniz sevinirim. Böyle bir genelleme yapmak bir kısım da hakaret oluyor diğerlerine. Bu asılsız ve gereksiz yorumu yapmadan önce de okulun taban puanına bakmanızı da şiddetle tavsiye ederim.

02.07.2016

Aferin sana Mahir belki aylar oldu guzel bir haber duymamistik bu memleketin cocuklarina dair. Cok mutlu oldum Mahir adina ki Tuncelileri hep sevmisimdir hepsi cok aydin goruslu insanlardir. Bu memleket icin cok basarili isler yapacagindan hic kuskum yok.

02.07.2016

Tunceli hep böyledir. Sınavlarda dereceleriyle ünlü, başarı ortalamasının yüksek olduğu şehirlerden biri.

TÜM YORUMLARI OKU (71)