Baro Başkanları Feyzioğlu'na Sırt Çevirdi ve Alana Almadı: 'Gölge Etmeyin...'

Protestocu baro başkanlarını ziyaret etmek isteyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu tepki ile karşılandı. Sırtlarını dönen baro başkanlarına Feyzioğlu'na 'Gölge etmemesini' söyledi. 

“Biz buradayken siz neredeydiniz. Gece nasıl rahat uyudunuz” diye soran baro başkanlarını Feyzioğlu’nu, “Savunma susmadı susmayacak” sloganları ile protesto etti. Feyzioğlu, sloganlar eşliğinde olay yerinden ayrıldı.

Öte yandan engellemenin kaldırılmasıyla beraber baro başkanları Anıtkabir'e ulaştı.

Barikatın kaldırılmasıyla yürüyüşe geçen baro başkanları, Anıtkabir'e ulaştı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarını ziyaret eden başkanlar, Anıtkabir önünde sosyal mesafeye dikkat ederek birlikte bir fotoğraf verdi.

Cuma gününden bu yana süren yürüyüşü Anıtkabir'de sonlandıran baro başkanları, taleplerini TBMM'ye iletmeyi hedefliyor. Baro başkanlarının bugün değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra görev yaptıklar kentlere dönmeleri bekleniyor.

Dün Feyzioğlu'nun Anıtkabir fotoğrafı paylaşması üzerine TBB İnsan Hakları Merkezi Genel Sekreteri Mustafa Kemal Karahan görevinden istifa etmişti.

Mustafa Kemal Karahan istifa dilekçesini sosyal medya hesabından da paylaşarak şunları söylemişti:

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’nca bir süredir devam eden temel hak ve özgürlüklere aykırı eylemlerin düzelmesi ve insan hakları mücadelesinin terk edilmemesi adına merkez olarak yoğun çaba göstermemize rağmen düşünce açıklamalarına tahammül edilmeyip terörize edildiği, baro başkanlarının ve aydınların açıkça hedef gösterilmeye devam edildiği görülmektedir.

Türkiye’nin dört bir yanından hareket eden 56 baro başkanının, baroları ve avukatlık mesleğini yok etme projesine karşı demokratik yürüyüşlerinin dahi bizzat birlik başkanı tarafından terörize edilmeye çalışılması ve baro başkanları polis tarafından darp edilirken Anıtkabir ziyaretinin fotoğraflarının paylaşılması çoktan taşmış olan bardağı deviren son hamle olmuştur.

Baro Başkanları darp edilirken Anıtkabir’den fotoğraf paylaşılması çoktan taşmış olan bardağı deviren son hamle olmuştur… Bu sebeplerle 2013 yılından beri yürüttüğüm TBB İnsan Hakları Merkezi Genel Sekreterliği görevimden 22.06.2020 itibariyle istifa etmiş bulunuyorum!”

Baroların Feyzioğlu tepkisine sosyal medyadan da destek geldi.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
23.06.2020

Fevzioğlu bir sonraki görevi belli oldu... "ŞAHSIM" Guguk danışmanı... Her saat başı öter... .............

23.06.2020

Ona dava buna dava, tam da adamı mis...

23.06.2020

Danıştay konuşmalarından şu görüntülere hayat tümüyle tercihlerden ibaret. Göte göt demenin sembolik tavrı şu hareketi hayatı boyunca unutmayacak utanma duygusuna da sahip mi acaba. Binlerce avukatın temsilcisi bir avuç baro başkanını iki gündür süründürüyorlar meşruiyeti kalmamış zahmet etmiş uğramakla, yerin dibine girer insan.

23.06.2020

Şu yazıyı değiştirin bence "Baroları terörize edip bu noktalara getiren sizsiniz." sözünü barolar birliği başkanı feyzioğlu söylemiyor sırtını dönmüş bir baro başkanı söylüyor videoyu dikkatle izleyin. Bu arada barolar birliği başkanı Metin feyzioğlu görüşlerinden ve ideallerinden ne uğruna vazgeçtiyse kendisine helal olsun diyorum böyle 180 derece dönüşleri için. Gerçi memleketimizde bu 180 derecelere alışığız Kendisi şuan içişleri bakanı olan Süleyman soylu da zamanında Tayyip Erdoğan için çalıyor kul hakkı yiyor sormazsam namerdim diyordu. Mhp genel başkanı Devlet bahçeli Tayyip Erdoğan ve iktidar partisi adına yüzlerce söylemi vardı hırsız diyordu şimdi kol kola. Memlekette gerçekten siyaseti halk için yapan adamlar çok az. Hepsinden bir örnek vereyim takdir ettiğim biri sinan oğan halk siyaseti adına gerekli biridir.

TÜM YORUMLARI OKU (34)