Baro Başkanı Seçilen İbrahim Kaboğlu'ndan 'Anayasa' Mesajı: "Değişmez Maddelere Olumlu Anlamda Dokunulabilir"

İstanbul Barosu Başkanlığı'na seçilen eski CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Anayasa'nın değiştirilemez maddeleriyle ilgili konuştu. Kaboğlu, 'Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir. Tıpkı 1995'te yapıldığı gibi, tıpkı 2001'de yapıldığı gibi.' dedi. 

11 adayın yarıştığı ve 65 bine yakın avukatın oy kullanma hakkında sahip olduğu İstanbul Barosu seçimlerinde kazanan eski CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu oldu.

Kazandığı zafer sonrası açıklama yapan Kaboğlu, ayağının tozuyla son günlerde tartışma konusu haline gelen Anayasa'nın değiştirilemez maddelerine ilişkin açıklama yaptı.

Maddelerin olumlu anlamda değiştirilebileceğini söyleyen Kaboğlu, "Tıpkı 1995'te yapıldığı gibi, tıpkı 2001'de yapıldığı gibi. 1995'te başlangıç kısmındaki ırkçı ifadeler çıkarıldı. 2001'de ise madde 14'e insan haklarına dayanan laik ve demokratik cumhuriyet tanımı yapıldı. Yani daha ileriye götürüldü." dedi.

Kaboğlu'nun açıklamaları; 🎥 👇

Yumurtanın Tazeliği Nasıl Anlaşılır? Telefon Işığıyla Tazelik Testi İzleyenleri Hayrete Düşürdü
Fenomen Avukat Erkan Yalçın’dan Evlenemeyen Takipçilerine Moral: “Evlilik Bir Başarı Değildir”
"Kayınvalidenizi İyi Seçin": Koreli Kayınvalide ve Türk Gelin Arasındaki Samimi Anlar İçinizi Isıtacak!

Popüler İçerikler

Adalet Bakanı Tunç ve AK Parti'den Yenidoğan Çetesi İçin Açıklama: "Devlet Bebeklerin Ölmesine İzin Vermez"
Acun Ilıcalı'dan Ses Getirecek Proje: Fenerbahçe, Rihanna ve ASAP Rocky ile İş Birliği Yapmaya Hazırlanıyor!
Yenidoğan Çetesi Skandalına Karışan Doktor ve Hemşirelerin İsimleri İfşa Oldu! İşte Skandala Karışan İsimler
YORUMLAR

...Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilmeli diyen herkes bir yerlere gelmeye başladı. sonumuzu her yoldan getirmeye ant içmiş birileri.

20.10.2024

O maddeler zaten olumlu dokunmaya makyaja gerek yok hele saçmalamaya hiç gerek yok

20.10.2024

Öyle bir ülke ki kafanı çeviriyorsun, şeriatçıya çarpıyorsun. Öbür yüzünü çeviriyorsun, Kürtçüye denk geliyorsun. Hepsinin amacı, çabası aynı. Bunun destekçilerinin attığı PKK sloganlarından kendisinin ne olduğu da gayet açık. Sonumuz hayrolsun.

TÜM YORUMLARI OKU (30)